Šest menadžera kojima se "drma" klupa u Premijer ligi

Maurisio Poketino dobio je otkaz zbog loših rezultata Totenhema u Premijer ligi ove sezone, a još nekoliko menadžera u elitnom rangu engleskog fudbala nalazi se na ivici otkaza.

Arsenal, Mančester junajted, Everton, Vest Hem, Votford i Sautempton su klubovi čiji su rezultati ove sezone ispod očekivanih, pa je realno da neki menadžeri, ako ne i svi, neće dočekati novu godinu na istom mestu.

Unaj Emeri (Arsenal)

Španski stručnjak na klupi "tobdžija" važi za prvog favorita za dobijanje otkaza u Premijer ligi. Arsenal zauzima osmu poziciju na tabeli sa samo četiri pobede iz 13 odigranih mečeva.

Gol Aleksandra Lakazeta u poslednjim trenucima susreta sa Sautemptonom u subotu, koji je doneo bod londonskom timu, ostavio je Emerija na klupi, makar privremeno.

Prema nekim informacijama sa Ostrva, čak su se igrači okrenuli protiv svog šefa, pa je samo pitanje trenutka kada će Emeri dobiti otkaz.

Kao kandidati za naslednika pominju se Masimilijano Alegri, Mikel Arteta i Maurisio Poketino.

Ole Gunar Solskjer (Mančester junajted)

Novi remi "đavola" u 13. kolu Premijer lige, na gostovanju kod Šefild junajteda, pokrenuo je novu seriju govorkanja o smeni Norvežanina.

Junajted je trenutno deveti na tabeli, odmah iza Arsenala, sa 17 osvojenih bodova, što je najlošiji start ekipe još od sezone 1988/89.

Čini se da Solskjera na mestu menadžera za sada drže dobri rezultati u Ligi Evrope, gde su "đavoli" već obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja.

Maurisio Poketino jedan je od najozbiljnijih kandidata da nasledi Solskjera, dok se pominju i imena Masimilijana Alegrija i Ralfa Ragnika.

Marko Silva (Everton)

Everton je u subotu poražen na svom "Gudisonu" od poslednjeplasiranog Noriča (2:0), što je gazdi "karamela" Faradu Moširiju bio signal da nešto mora da se promeni.

Klub iz Liverpula je na 15. mestu na tabeli sa samo četiri boda više od ekipa koje su u zoni ispadanja, što nikako nije u skladu sa ulaganjima kluba od 200 miliona funti u poslednjih godinu i po dana.

Navijači su se urotili protiv Portugalca, u subotu su mu pevali pesmu koja najavljuje otkaz, a situacija za Silvu je još teža utoliko što ekipu očekuju dueli sa Lesterom, Liverpulom, Čelsijem, Mančester junajtedom i Arsenalom.

Ukoliko ne izmisli nešto "čarobno", Silva će ostaviti upražnjeno mesto, koje bi mogli da popune Dejvid Mojs, Edi Hau ili Dejvid Ansvort.

Manuel Pelegrini (Vest Hem)

Posle dobrog starta sezone, "čekićari" su ušli u seriju loših rezultata i trenutno su 16. na tabeli, sa bodom manje od Evertona.

Argentinac je poslednji trijumf zabeležio protiv Mančester junajteda 22. septembra, a izgubili su u poslednjih šest ligaških utakmica, uz sramotan poraz od Oksforda od 4:0 u Liga kupu.

Najveća pojačanja kluba Fabio Fornals i Sebastijen Aler potpuno su se utopili u sivilo ostatka tima, koji godinama važi za jedan od kvalitetnijih u ligi.

Pelegrinijevu sudbinu sa velikom pažnjom očekuju Rafa Benitez, Edi Hau i Dejvid Mojes, koji su mogući naslednici na klupi londonskog kluba.

Kike Sančes Flores (Votford)

Španac je zabeležio samo jedan trijumf u devet mečeva otkako se vratio u klub i možda mu već sledeći meč protiv Sautemptona bude poslednji na klupi "stršljenova".

Poraz od Barnlija u subotu na domaćem terenu (3:0) poslao je Votford na poslednje mesto na tabeli Premijer lige sa samo osam osvojenih bodova.

Svoju šansu spremno čeka Rafa Benitez, dok u redu za posao stoje Mark Hjuz i Klod Puel.

Ralf Hasenhutl (Sautempton)

"Sveci" su imali nekoliko odličnih partija ove sezone, u poslednjem kolu izmakao im je trijumf protiv Arsenala zahvaljujući golu Lakazeta u poslednjim trenucima, ali stanje na tabeli ne govori u korist Austrijanca.

Sautempton je pretposlednji na tabli sa devet osvojenih bodova, a navijači su svoje nezadovoljstvo iskazali posle poraza od Evertona na "Sent Meriju", što je bio prvi trijumf "karamela" na gostujućem terenu još od marta.

Hasenhutl je prošle sezone spasao "svece" ispadanja u Čempionšip, ali uprava kluba ne želi još jednu sezonu prepunu neizvesnosti.

Ukoliko ubrzo ne počne da pobeđuje, Hasenhutla bi mogao da zameni jedan od sobodnih trenera, a najveće šanse daju se Alanu Pardjuu, Havi garsiji, Dejvidu Mojsu i Krisu Hjutonu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару