Partizan se protiv Spartaka vratio na pobednički kolosek

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu posle dva uzastopna poraza u Linglong Superligi Srbije, pošto su u 13. kolu savladali ekipu subotičkog Spartaka. Crno-beli su u Humskoj bili ubedljivi i trijumfovali rezultatom 4:0.

Trener domaćih Savo Milošević napravio je jednu izmenu u odnosu na duel sa Mančester junajtedom u četvrtak i odlučio da odmori Zorana Tošića.

Od početka utakmice se videlo da postoji određena nesigurnost kod igrača Partizana zbog slabih rezultata u poslednje vreme, Spartak je nešto bolje krenuo, ali je već posle desetak minuta domaćin preuzeo inicijativu.

Umar Sadik je propustio dve kolosalne prilike, pre nego što je Bibras Natho u 17. minutu iskoristio odbitak i načeo klub iz Subotice.

Nastavio je izraelski plejmejker da dominira u Humskoj, da bi u finišu poluvremena omogućio saigračima da reše pitanje pobednika.

Prvo se Sadik konačno upisao u listu strelaca, pre nego što je Sejduba Suma postavio 3:0 na pauzi.

Momci u crno-belim dresovima izašli su u nastavku bez Natha, koji je dobio zasluženi odmor, a u drugom poluvremenu je očekivano opao ritam.

Miloševićevi izabranici su sačuvali prednost do kraja, rezervista Đorđe Ivanović je sigurno izveo jedanaesterac u 78. minutu i potvrdio da će mini serija poraza biti prekinuta.

Partizan se ovim trijumfom popeo na četvrtu poziciju sa 26 bodova, sedam manje od prvoplasirane Crvene zvezde, dok je Spartak sada deseti sa 15.

U poslednjoj utakmici 13. kola od TSC i novosadski Proleter remizirali su 1:1.

tabela: Crvena zvezda 33 boda, Čukarički 29, Vojvodina 27, Partizan 26, Radnički Niš 25, TSC Bačka Topola 24, Voždovac 21, Mladost Lučani 18, Proleter 15, Spartak Subotica 15, Javor 13, Napredak 12, Radnik Surdulica 11, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3

Tok meča:

17.50 – Kraj utakmice! Partizan je sa 4:0 pobedio Spartak u Humskoj.

17.41 – Veliki promašaj Ivanovića! Imao je strašnu šansu napadač crno-belih da postigne drugi gol na susretu, kada ga je mladi Stevanović izbacio "oči u oči" sa Dokićem. Pokušao je spoljnim delom kopačke i bio neuspešan.

17.38 – U 80. minutu najbolja šansa za Spartak! Baić je već savladao Stojkovića, ali je sa gol linije loptu izbacio Urošević i sprečio rivala da smanji rezultat.

17.35 – GOOOL! Ivanović za 4:0! Đorđe Ivanović je u 78. minutu preuzeo odgovornost i sigurno izveo najstrožu kaznu.

17.34 – Penal za Partizan! Golman Spartaka Dokić pokušao je da ispravi grešku odbrane i oborio Pavlovića u kaznenom prostoru, sudija Grujić je pokazao na belu tačku.

17.31 – U 75. minutu Milošević vrši i poslednju izmenu, Lazar Pavlović dobija šansu umesto Sume.

17.23 – U 62. minutu Sadik ide na zasluženi odmor, na terenu je Đorđe Ivanović

17.22 – Miletić u izglednoj prilici! Reprezentativac Srbije je bio najviši u skoku posle kornera, ali nije dobro zahvatio loptu glavom.

17.21 – Još jednom loš prijem košta Asana bolje završnice dobre akcije.

17.15 – Očekivano, opao je ritam na stadionu u Humskoj, pa se najveća borba vodi između dva šesnaesterca.

17.05 – Asano u dobroj prilici, okliznuo se pre šuta i šansa je otišla u nepovrat.

17.03 – Savo Milošević na poluvremenu je napravio jednu izmenu i umesto Natha ubacio Aleksandra Šćekića, dok je na drugoj strani Srećković ustupio mesto Gojkovu.

17.02 – Počeo drugi deo igre.

16.46 – Kraj prvog poluvremena u Humskoj, Partizan ima veliku prednost protiv Spartaka.

16.42 – GOOOL! Partizan ekspresno do 3:0! Nakon gola, visoki napadač upisuje i asistenciju. Opet je Natho kreirao napad, omogučio Sadiku i Sumi 2 na 1 sa golmanom, a omalenom Sadik asistirao za laku realizaciju.

16.40 – GOOOL! Partizan vodi 2:0 od 39. minuta! Sadik je konačno razbio maler i postigao šesti gol u sezoni. Nije mu bilo teško, pošto mu je Natho ostavio prazan gol.

16.36 – Novi promašaj crno-belih! Sada je Sadik bio u ulozi asistenta, a levi bek Urošević je loše reagovao u izglednoj situaciji.

16.24 – Najbolji pokušaj Subotičana od početka meča, u 23. minutu Denković je "zategao" sa distance, malo iznad prečke.

16.18 – GOOOL! Partizan je konačno poveo! Strelac u 17. minutu bio je Bibras Natho, koji je sjajno ispratio odbitak i nove promašaje Asana i Sadika.

16.14 – Šta je ponovo promašio Sadik! Opet je katastrofalno reagovao visoki centarfor. Suma mu je gurnuo loptu iza odbrane, on obišao golmana, ali sada je pokušao nonšalantno i pogodio stativu.

16.12 – Neverovatan promašaj Sadika! Izbegao je napadač Partizana ofsajd zamku u 12. minutu i izašao 1 na 1 sa golmanom. Imao je desetak metara prednosti, eđutim, toliko je bio spor da ga je stigao odbrambeni igrač i izblokirao.

16.11 – Opasna situacija u kaznenom prostoru Partizana, Stefan Milošević je pao posle kontakta sa Stojkovićem, ali je zaradio samo žuti karton zbog simuliranja.

16.05 – Spartak je krenuo ofanzivnije, u trećem minutu imao mogućnost da ubaci loptu u kazneni prostor Stojkovića iz prekida, ali nije bilo opasnosti po gol domaćih. Crno-beli su preuzeli kontrolu nad loptom i povećavaju posed.

16.01 – Počela je utakmica Partizana i Spartaka u Humskoj.

15.30 – Sastavi:

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Asano, Suma, F. Stevanović – Sadik

Spartak: Dokić – Ivančević, Otašević, Tekijaški, Milošević – Marčić, Vidaković – Srećković, Tufegdžić, Denković – Obradović

Crno-beli, koji su trenutno šestoplasirani tim na tabeli, žele da se vrate na pobednički kolosek u domaćem šampionatu, posle vezanih praza od Voždovca i Mladosti.

Protivnik im je desetoplasirani sastav iz Subotice, koji je dobio poslednji međusobni duel odigran takođe u Humskoj marta ove godine kada je bilo 1:3.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару