Читај ми!

Vels – poslednji ples velikog Gareta Bejla

Nastup Velsa na predstojećem Evropskom prvenstvu neće biti toliko obeležen pritiskom da se ponovi dobar rezultat od pre pet godina, već će sve oči biti uprte u najboljeg igrača reprezentacije Gareta Bejla, kojem bi ovo moglo da bude poslednje veliko takmičenje sa "zmajevima". Velšani su na Evro stigli tako što su u kvalifikacionoj grupi E zauzeli drugu poziciju, iza neprikosnovene Hrvatske.

Bejl je već više od decenije sinonim velške reprezentacije i karijeru će verovatno završiti kao najbolji fudbaler u istoriji ove zemlje, ispred Rajana Gigsa koji je do sada smatran tamošnjim fudbalskim bogom.

Iako je sa Real Madridom osvajao četiri pehara u Ligi šampiona, postizao važne golove u finalima, brzonogi krilni napadač je najbolje partije pružao u dresu nacionalnog tima.

Ako se u modernom fudbalu za nekoga može reći da je "one man show", onda je to Garet Bejl kada obuče crvenu opremu sa grbom zmaja. Odigrao je nestvarno prvenstvo 2016, kada je nosio svoj tim do istorijskog plasmana u polufinale na debiju na kontinentalnoj sceni.

Postigao je po gol u svakom od mečeva grupne faze, upisao i jednu asistenciju i kada je on na terenu, Vels može da se nosi sa svakom selekcijom na svetu.

Međutim, poslednjih nedelja sve su glasnije spekulacije da će 31-godišnjak posle epizode u Totenhemu vratiti u Real Madrid i, na kraju sledeće sezone, završiti karijeru. Još nije poznato da li je to istina jer Garet sigurno ima još nekoliko godina na vrhunskom nivou, ali bi Evropsko prvenstvo moglo da mu bude poslednje međunarodno takmičenje u bogatoj karijeri.

Velšani svakako nisu samo Bejl, najveća zvezda pored njega svakako je Aron Ramzi, a tu su još imena poput Vejna Henesija, Itana Ampadua, Bena Dejvisa, Džoa Alena, Danijela Džejmsa...

Na klupi neće biti spomenute legende Rajana Gigsa, koji je kao selektor doveo tim na Evropsko prvenstvo. Dobio je otkaz nakon što je osuđen za fizički napad na dve žene.

Zamenio ga je njegov pomoćnik Robert Pejdž, bivši defanzivac Šefild junajteda, Kardif sitija, Koventrija i Hadersfilda. Pejdž je bio kapiten Velsa, a pomagao je Gigsu od avgusta 2019. Preuzeo je tim u novembru 2020. i sa njim osvojio grupu u Ligi nacija.

Vels je u poslednjih pet utakmica zabeležio samo dva trijumfa, uz ubedljive poraze od Belgije i Francuske, odnosno remi sa Albanijom.

Ipak, svi navijači se nadaju da će Bejl i drugovi još jednom zablistati i ponoviti uspeh iz 2016. godine.

недеља, 04. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару