Читај ми!

Špansko slavlje

Malo ljudi je spavalo sinoć u Španiji. Većina ih se nalazila na trgovima gradova gde su proslavljali osvajanje Evropskog prvenstva. Karnevalska atmosfera počela je mnogo pre nego što je sudija odsvirao kraj meča sa Italijom. Već se posle prvog poluvremena znalo da će „furija" ponovo podići trofej namenjen kontinentalnom prvaku, a konačnih 4:0 protiv „azura" samo je potvrdilo dominaciju ekipe sa Pirineja.

Fudbaleri Španije ispisali su novu stranicu fudbalske istorije. „Furija" je u nedelju uveče odbranila naslov evropskog prvaka pošto je u finalu protiv Italije trijumfovala sa 4:0.

Iako se činilo da ceo turnir igraju sa pola snage, čini se da ni na trenutak nije dovedena u pitanje dominacije španske reprezentacije.

Trijumf Španaca na drugom uzastopnom Evropskom prvenstvu je možda bio očekivan, ali to nije umanjilo slavlje u domovini.

Španci su na trenutak zaboravili na finansijsku krizu, dugove i nezaposlenost i celu noć su slavili istorijski uspeh reprezentacije.

„Furija" je poslala jedina reprezentacija koja je uspela da tri puta zaredom trijumfuje na velikim takmičenjima.

Posle osvajanja Evropskog prvenstva 2008. godine, sledilo je slavlje na Mundijalau u Južnoj Africi 2010. da bi na red došao sinoćni trijumf.

Nova stranica fudbalske istorije je ispisana, rekordi su oboreni, a Španija nastavlja dominaciju evropskim i svetskim fudbalom.

Imajući sve to u vidu, ne čudi što je sinoć na ulicama i trgovima španskih gradova bilo desetine hiljada navijača koji su slavili novi veliki uspeh.

Pravo slavlje očekuje se narednih dana kada se ekipa vrati u Španiju sa trofejom.

Do tog trenutka ostaće upamćeno da su pred moćnom španskom armadom redom padali Irci, Hrvati, Francuzi, Portugalci i na kraju Italijani, sa kojima je "furija" na početku turnira odigrala nerešeno.

Pamtiće se i da je na svih šest utakmica Iker Kasiljas primio samo jedan gol, i to na prvom meču protiv Italijana.

Za to vreme Španci su dali 12 golova. Tores se izdvojio kao najefikasniji sa tri pogotka. Po dva gola postigli su Alonso, Fabregas i Silva, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Navas, Alba i Mata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару