Читај ми!

Tajne ljudskog tela - novi TV serijal Školskog programa od 16. septembra na RTS 2

Da li se mozak odmara? Da li je mozak meteoropata ili da li je mozak kontrolni centar našeg tela? Kako su kosti predstavljale statusni simbol i ideal lepote; Da li plemići stvarno imaju plavu krv? Šta je porfirija? Zašto mirisi bude uspomene? ili Kako naše žlezde šalju signale telu da se bori ili da beži...

Pridružite nam se na uzbudljivom putovanju kroz novu edukativnu seriju koja otkriva neverovatne tajne koje se kriju unutar nas - od ponedeljka 16. septembra, svakog radnog dana u 9.30, na RTS 2 uz Školsku redakciju otkrivajte tajne ljudskog tela.

Serija "Tajne ljudskog tela" vodi vas kroz detaljan prikaz svakog sistema organa, pružajući uvid na koje načine naše telo funkcioniše, preživljava i prilagođava se svakodnevnim izazovima. U svakoj epizodi, a ima ih 11, prikazujemo sisteme organa, počev od Nervnog, Skeletnog, Mišićnog..., pa sve do Reproduktivnog i Endokrinog sistema sa kojim zaokružujemo naše putovanje kroz ljudsko telo.

Glavni narator u emisijama je biolog Aleksandra Patenković, viši naučni saradnik iz Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković". Ona će zajedno sa mladim saradnicima koji dolaze iz različitih oblasti nauka, kao pazle slagati različite priče i činjenice koje povezuju biologiju, antropologiju i umetnost, stvarajući bogatu i šaroliku sliku o našem telu.

Serija "Tajne ljudskog tela" pruža savršen način da razumemo kako funkcionišemo kao celina i zašto je zdravlje svakog organa ključno za opšte stanje našeg tela.

Emitovanje serije "Tajne ljudskog tela" je planirano po zanimljivom konceptu, približnijem ukusu savremenih gledalaca. S obzirom da se svaka emisija sastoji od više kraćih priloga, napravljen je izbor od četiri priloga koji će se emitovati svakog radnog dana, dok će se petkom premijerno emitovati kompletna emisija.

Pridružite nam se u ovoj uzbudljivoj avanturi i saznajte koliko je ljudsko telo zaista čudesno!

Urednik serije: Blaženka Bijelić

Scenarista i glavni narator: Dr Aleksandra Patenković

Saradnici: Kristina Filipović, Sara Stanić, Jovana Trifuljesko, Marta Jovanović i Stefan Pejić

Montažer: Nenad Džodić

Dizajner tona: Dragana Robertson

Direktor fotografije: Dragan Lapčević

Reditelj: Marko Jeftić

петак, 13. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи