Читај ми!

Novo iz Švajcarske - podkast Krugovanje

Ekipa okupljena oko emisije Radio Krug u Švajcarskoj uplovila je u novi projekat. Podkast Krugovanje emituje se svake subote od 19 časova na Jutjub kanalu Krugovanje, a nakon premijere video zapisi su dostupni svima.

Već dve i po godine emisija na srpskom jeziku Radio Krug koja se emituje na Kanalu K u Švajcarskom gradu Arauu informiše o kulturi i umetnicima sa svih meridijana. Poslednjih dana prošle godine, rodila se još jedna ideja ovog neumornog tima - podkast Krugovanje.

Podkast Krugovanje je u kratkom roku privukao pažnju našeg rasejanja zbog osmišljenog sadržaja. Iza ovog projekta stoje Violeta Aleksić, Tanja Radojević i Erdbob Miki.

"Živimo u vremenu gde je svako događanje ili kulturno okupljanje svedeno na minimum, i uglavnom se može ostvariti putem interneta. Na Jutjub nebu - podkast doživljava svoj procvat i zaista jeste forma koja u ovom vremenu može da pruži više od standardnog uključenja naših gostiju u emisiju Radio Krug. Naravno, etar ne može ništa da zameni, ali je podkast Krugovanje kao produžena ruka Radio Kruga još jedna ideja da predstavimo naše ljude u dijaspori koji imaju šta da kažu", kaže Violeta Aleksić.

Erdbob Miki, fotograf i montažer, pridružio se projektu.

"Razmislio sam i odmah sam imao svoju viziju. Predložio sam Tanji Radojević da malo razradimo ideju, Violeta je bila zadužena da nam oslobodi deo prostora u svom stanu, dekoriše tematski, a nas dvoje, Tanja i ja smo sve to kroz ton i kameru uobličili i podkast Krugovanje se rodio. Bilo je raznih ideja za ime ali je Krugovanje pobedilo, a i logično je. Odabir gostiju nije težak, jer mi u Švajcarskoj zaista imamo ljude koji imaju šta da kažu", rekao je Erdbob Miki.

Tanja Radojević kaže da realizacija Krugovanja nije bio težak posao.

"Već dugo radimo zajedno i imamo slične ideje, svako ima svoje zadatke, tako da je posao na ovom projektu bio kao pesma. Već smo imali 4 gosta, njihove priče zavređuju da se čuju nadaleko, a sama atmosfera lepa i prijatna. Naš prvi gost je bio dugogodišnji predsednik KUD-a Kikac iz Bazela Ilija Jović, nakon toga smo uz gitaru, pesmu i priču ispričali životni put u Švajcarskoj Viktora Đurića, a onda smo ugostili divan par Branka Abramovića i Mari Andre Abramović...Za vreme Božićnih praznika imamo pauzu, a onda nas čeka još mnogo Krugovanja. Moramo da se zahvalimo našoj dragoj Ireni Jovanović, koja je naš sponzor i koja uvek osmisli ukusne zalogajčiće za naš podkast...", rekla je Tanja Radojević.

"Više od jednog veka, naši sunarodnici su ostavljali neizbrisiv trag u istoriji, nauci, umetnosti i društvenom životu Švajcarske. Vođeni uzorom predaka, srpska dijaspora u ovoj zemlji radi i dan danas na očuvanju kulturne baštine ali i na gradnji kulturoloških mostova, prenoseći budućim pokolenjima amanet kao i predstavljajući zemlji domaćina naše kulturno bogatstvo. Krugovanje je mesto gde ćemo ispričati njihove priče. Kao trag u vremenu i nauk za nezaborav...Za ljude koji imaju šta da kažu ili - Krugovanje", objasnila je Violeta Aleksić.

Podkast Krugovanje premijerno se emituje svake subote od 19 časova na Jutjub kanalu Krugovanje, i naravno, nakon premijere, video zapisi su dostupni svima.

недеља, 04. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару