Читај ми!

Gastro-kulturna politika Srbije

Tamara Ognjević, Dejan Zagorac, Tihana Trkulja i Ljiljana Zarkov

Gde je trenutno srpska gastronomija u rasponu od tradicionalne kuhinje do molekularne gastronomije i koliko je trenutno stanje važno a koliko bi trebalo da bude u kontekstu potencijalne gastro-kulturne politike kakvu imaju mnoge zemlje? Da li aktuelna institucionalna i individualna naučna istraživanja iz oblasti gastronomije predstavljaju svojevrsnu inicijaciju u sveobuhvatnu nacionalnu politiku u ovoj oblasti, da li nam je ona potrebna i od kakve bi to koristi moglo da bude? O ovoj temi za današnju emisiju govore: Tamara Ognjević, doktorand, direktorka „Artis centa", istraživač pri Evropskom institutu za gastronomiju; Dejan Zagorac, istraživač Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i autor gastro-kulturološkog projekta „Gastronomska mapa Srbije"; Tihana Trkulja iz Italijanskog instituta za kulturu i Ljiljana Zarkov, etno-domaćica iz Slavinje na Staroj planini.

Uređuje i vodi: Ljubica Krminac

 

Коментари

Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса
Ruzmarin
Рузмарин – биљни еликсир младости, чува наше памћење и отклања болове