Читај ми!

Samo Sloga sport spašava

Fudbalerke Sloge iz Zemuna istinski su hit ženskog fudbalskog šampionata. Već četiri utakmice uzastopno pobeđuju, od čega su u posdnje dve savladale favorizovane ekipe Crvene zvezde i Mašinca. Pre toga žrtve su im bile i koleginice iz redova novosadske Vojvodine i B tima Crvene zvezde. Već sutra Sloga ima novi težak meč, gostuju neprikosnovenom Spartaku i, kako kažu naše današnje gošće, ne pomišljaju da bodove odmah iz autobusa prepuste liderkama na tabeli. Naprotiv, dama sa naslovne strane najave ove emisije, kapitenka Sloge Emilija Živković najavljuje jak otpor Subotičankama, saglasna s tim je i Aleksandra Zlatanović, koja je posle dugog boravka u Mašincu, ozbiljno pojačala redove Zemunki.

Počela je nova sezona Sportskih igara mladih, o tome ćemo razgovarati sa Daliborkom Delibašić, ali polako najavljujemo i `Sportnetovu` olimpijadu koja se održava u Valjevu tokom juna. Zastupljeno je 6 sportova u obe konkurencije, kao i internacionalni korfball turnir, koji će okupiti 6 reprezentacija. Olimpijada će trajati 20 dana. O tome će nam govoriti Jovana Aleksić, koordinator `Sportneta`, inače bivša rukometašica i aktuelni član uprave RK i ŽRK Vladičin Han

Braća blizanci Radiša i Ratko Teofilović, čiji su glasovi pravi melem i paznik za uši, ispisuju nove stranice u svojoj zajedničkoj karijeri. Posle onoga što u uradili u Srbiji,a stekli su izuzetn respekt i renome, kao da je i region utvrdio da se radi o vrhunskim umetnicima, pa stižu priznanja sa svih strana. Album „Element", koga je objavila `Croatia Records`, trenutno je na petom mestu najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Braća Teofilović novi album su predstavili u zagrebačkom klubu `Močvara` 24. februara 2022, a između 7. i 10. jula, održaće dva koncerta i u Nemačkoj, u Rudolštatu, u Tiringiji. Ratko Teofilović objašnjava kako je došlo do saradnje sa tom diskografskom kućom: `Pre sedam- osam godina direktor Želimir Babogredac, posle našeg koncerta s gitaristom Miroslavom Tadićem, rekao nam je bilo šta što objavimo- on je vrlo zainteresovan da bude jedan od izdavača nekog novog izdanja.Mi smo do sada uglavnom bili samoizdavači,š[to nikada nije lako, i bio nam je potreban, i zbog platformi i zbog samog procesa distribucije, i reklame, neki ozbiljan izdavač i mogu da kažem da smo izabrali pravog izdavača i nismo se pokajali kako ovo sada napreduje." A šta kaže Radiša, drugi brat- saznaćemo tokom ovog popodneva.Emisija `Vreme sporta i razonode` jedina je koja je uspela da razdvoji blizance, pa makar i na kratko !

Tokom emisije pratićemo kretanje rezultata na utakmicama veažnijh evropskih fudbalskih liga, a kao i obično - tu su i aktuelnosti iz sveta kulture, javnog i umetničkog života. Matija Bećković i Milosav Tešić dobitnici su velikog priznanja posvećenog vanvremenskom Njegošu. Priznanja će biti svečano uručena 12. maja u Nikšiću. Zamolili smo akademika Bećkovića, jednog od najvećih umova današnjice, za komentar povodom priznanja "Izvi iskra Njegoševa", za celokupno delo. U Narodnoj skupštini Republike Srbije predstavljen je program 19. Beogradskog festivala igre koji će se od 16. marta do 12. aprila održati u nekoliko gradova u Srbiji. Osnivač i direktorka festivala Aja Jung. BITEF Teatar je svoj dan obeležio premijerom plesne predstave po konceptu i u režiji Isidore Stanišić, pod nazivom „Goli". O ovom projektu priča nam Jelena Kajgo.

U Velikoj sali Jugoslovenske kinoteke predstavljena je mogografija o Nedi Arnerić- `Čarobna melanholija`, autorke Anite Panić, u izdanju Filmskog centra Srbije. Posle svetske premijere u Paviljonu Republike Srbije na svetskoj izložbi `Expo 2020 Dubai , Meta Human-a`, praistorijski MetaHuman-a čovek, koji je živeo pre 10.000 godina u Lepenskom viru, narednih mesec dana može da se vidi u Narodnom muzeju u Beogradu. Šetnje „Kulturna baština Topčidera", koje već godinama organizuje Muzej afričke umetnosti, održavaju se poslednje subote u mesecu i otkrivaju skrivene kutke Topčiderskog brda, privatne i javne prostore koje baštine raznoliko nasleđe - istorijsko, kulturno, umetničko, prirodno, kolekcionarsko.... U petak, 18. marta u Salonu kraj Porte u Vršcu, udruženje `Tačka susretanja` priređuje promociju prvog romana mladog autora iz ovog banatskog grada Luke Jerkovića -`Dva sveta`. Džez i soul pevačica Beti Đorđević dobitnica je nagrade za životno delo koju `Nišvil` džez festival tradicionalno dodeljuje najistaknutijim srpskim muzičarima. Organizatori `Nišvila` navode da je njenu karijeru obeležilo i to što je odbijala da, zarad popularnosti, snima pesme sumnjivog umetničkog kvaliteta i da se prikloni trendovima.

Izdavačka kuća `Kreativni centar` objavila je nedavno dve knjige - `10 desetominutnih priča` i `10 desetominučnih priča o životinjama`, sa idejom da kod dece od najranijeg uzrasta razvija ljubav prema čitanju, kao i da podstakne zajedničko čitanje dece i roditelja. U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 14. marta , sa početkom u 19 časova biće održan koncert učenika solo pevanja i kamernih ansambala zrenjaninske Muzičke škole "Josif Marinković". U galeriji `Atrijum`, Biblioteke Beograda, otvorena je izložba u povodu 30 godina od odlaska velikog pisca Borislava Pekića. Izložbe slika i instalacija Dušana B Markovića otvorena je u četvrtak, u `Galeriji 73` na Banovom brdu. `Treći šapat`, autorska izložba istoričarke umetnosti Marije Bajić i umetničke grupe `Iskorak`, predstaviće se publici do 22. marta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Veče najlepših operskih arija pred nama je 18. marta u Domu vojske Srbije. Jedna od učesnica je i Nataša Rašić, mecosopran . 

Vitez kulinarstva Milijan Stojanić opet ima spreman predlog jelovnika za nedeljni ručak. Tu je i muzika, zamišljena kao šlag od starih dobrih šlagera, u kombinaciji sa najaktuelnijim hitovima domaće i svetske produkcije. U realizaciji emisije učestvuju i Miša Milanov, Katarina Epštajn, Branislav Jerković i Vesna Gemović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару