Читај ми!

Srpkinje u Evropi

Dve srpske ekipe igraju danas međunarodne utakmice, odbojkašice Uba gostuju u Italiji, u prvoj utakmici takmičenja po grupama u Ligi šampiona, dok će lajkovački Železničar na novi megdan favorizovanom Ezačibašiju u Turskoj. Tamnavke gostuju moćnom Koneljanu, braniocu trofeja elitnog takmičenja, na njegovom parketu pokušaće da pruže snažan otpor, imajući u glavi i ostale rivale iz grupe- to su poljski tim Hemik Police i mađarska Njiređhaza. Železničar , pak, gostuje jednoj od najjačih evropskih ekipa, u kojoj su Tijana Bošković i Maja Ognjenović. U prvom meču, bilo je 3-0 za turski tim, ali ekipa iz Lajkovca se predstavila u finom svetlu, o čemu- doduše- ne svedoči konačan rezultat utakmice. Kad smo već kod odbojke, danas se igraju i prvi polufinalnmi susreti Kupa Srbije za odobjkaše, od 19 časova Mladi radnik u Požarevcu igra sa Crvenom zvezdom, dok sat kasnije u Beogradu Partizan dočekuje novosadsku Vojvodinu.

U Beogradu i Splitu danas počinju turniri Jadranske lige u vaterpolu i traju do nedelje. Sedam ekipa bori se za primat u Premijer regionalnoj ligi u našem glavnom gradu, među njima tri srpske- Novi Beograd, Partizan i Šabac, ostali učesnici su Jug, Jadran, Mladost i Budva. U Dalmaciji igraju od naših Crvena zvezda i Radnički, sa njima su na turniru i Primorac, Solaris, Jadran i Mornar. Čućemo, tokom emisije, neke od izjava naših predstavnika u ovom takmičenju.

Večeras se igraju i preostale utakmice 5. kola Lige šampiona u fudbalu. Uz prenos na Prvom televizijskom kanalu naše kuće, igraju dve trenutno najskuplje ekipe na svetu, Mančester Siti i Pari Sen Žermen. U istoj grupi E igraju još Klub Briž i Lajpcig. U grupi B sastaju se Liverpul i Porto, odnosno Atletiko Madrid i Milan. Parovi grupe C su Bešiktaš-Ajaks i Sporting Lisabon-Borusija Dortmund. Najzad, u grupi D rivali su Inter i Šahtjor, odnosno Šerif i Real Madrid. Sve utakmice počinju u 21 čas

Kad smo već kod Lige šampiona, valja podsetiti da je Srbija imala sinoć svoje predstavnike u vidu sudija na jednom od uzbudljivijih mečeva Čelsi-Juventus, u kome je londonski klub savladao oslabljenu `staru damu`. Glavni arbitar ovog susreta bio je Srđan Jovanović, njegovi asistenti Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok je četvrti sudija bio Novak Simović. Kako su obavili svoj posao- pitanje je za sudijskog eksperta Dejana Nedića, koji svoje mišljenje iznosi ljubiteljima fudbala u današnjoj emisiji. Fudbaleri Partizana oputovali su za Talin, gde će sutra igrati sa Florom u petom kolu grupne faze Lige konferencija. U prvom meču crno-beli su pobedili sa 2:0 u Humskoj, dok je ovaj duel na programu od 16.30 sati. Partizan u grupi B ima sedam bodova na drugom mestu, iza Genta koji ima 10, dok Flora i Anortozis imaju po dva boda.

Što se tiče Crvene zvezde, poraz od Midtjilanda je zakomplikovao situaciju u grupi F, ali bi sutrašnja pobeda protiv Ludogoreca definitivno obezbedila šampionu Srbije igranje u Evropi i na proleće. Bugarski tim je do sada osvojio samo jedan bod i ne može da računa na nastavak takmičenja u Ligi Evrope, ali još uvek ima šansu da se domogne trećeg mesta koje vodi u Ligu konferencije. Zato Ludogorec neće doći u Beograd sa belom zastavom, već sa željom da osvoji bodove i revanšira se Crvenoj zvezdi za poraz u drugom kolu takmičenja. Ipak, pita se i Crvena zvezda, koja ne želi da dozvoli iznenađenje i situaciju u kojoj bi morala da odlučuje o svojoj sudbini u poslednjem kolu u Portugaliji.Utakmica se igra  sutra na stadionu Rajko Mitić, uz radio i TV prenos na programima RTS-a, početak je u 18.45 časova na našem Prvom programu .
     
Novak Đoković stigao je u Insbruk i priključio se teniskoj reprezentaciji Srbije za Dejvis kup takmičenje, koje počinje preksutra. Tada će naši momci igrati sa domaćinom turnira Austrijom, dok će se dan kasnije sastati sa selekcijom Nemačke. O ovim i drugim aktuelnostima iz domaćeg i međunarodnog sporta- slušajte u Sportskom žurnalu Radio Beograda 1, u čijoj realizaciji učestvuju i Darko Milosavljević, Vesna Gemović i Slobodan Maletić.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару