Читај ми!

Da li konobari tolerišu rad na daljinu iz kafića

Ometaju vas kada radite od kuće, pa je jednostavnije otići do prvog kafića i poneti laptop. A šta vam kažu konobari kada zauzmete sto i za nekoliko sati popijete dva pića?

Да ли конобари толеришу рад на даљину из кафића Да ли конобари толеришу рад на даљину из кафића

Poslednjih godina rad od kuće postao je popularan, a nije tajna da mnogima tako i odgovara. Ali rad od kuće ne mora biti baš od kuće, već i iz obližnjeg kafea.

Nekada koristite vaj-faj u kafiću, koji ipak neko plaća, nekada otvorenu mrežu koja baš i nije bezbedna, a ponekada svoje mobilne podatke. Ako provedete četiri ili pet sati u kafiću radeći, a pritom popijete jedno ili dva pića, izvesno je da će vas konobari pogledati „popreko”.

Kako je navela izvršna direktorka „Kafeterije” u SAD Heder Peri, za narudžbinu od šest dolara trebalo bi da u kafiću provedete oko sat i po. Takođe je navela da radeći u kafiću zauzmete sami jedan sto, za kojim može da sedi troje ili četvoro ljudi.

Koliko treba ostati u kafiću nije zakonski regulisano, zavisi od osećaja gosta i dobre volje konobara. Pošto su dani vikenda uglavnom posvećeni kafi sa prijateljima, ako se subotom ili nedeljom tokom dana nađete u kafiću naoružani laptopom, izvesno je da nećete biti rado viđen gost.

„Nije u redu da neko dođe sam u kafić, naruči jedno piće i sedi satima, to ni ekonomski nije dobro za vlasnika 'Kafeterije'”, navela je Heder Peri.

Način na koji provodite vreme u kafiću (čitate, radite na laptopu, družite se s prijateljima) spada u vaš lični odnos prema bontonu.

четвртак, 17. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи