Ovako nastaju kokice
Stavite šerpu na plotnu, ubacite malo putera ili ulja, šaku ili dve kukuruza kokičara, poklopite i čekate da počne da puca. Kada pucketanje prestane i sklonite poklopac – unutra čekaju bele „pahulje“, i gledanje filma može da počne. Ali, šta se tačno dešava u šerpi?
Na Jutjub kanalu "Warped Perception" objavljen je snimak jednog zrna kukuruza kokičara kako puca na toploti.
Čitav proces je snimljen posebnim kamerama koje prave 30.000 kadrova u sekundi. Snimak je usporen kako bi svi mogli da vide na koji način toplota preobražava zrno.
Nije loše znati kako nastaju omiljene grickalice miliona ljudi širom sveta, i to one koje su, za razliku od ostalih „zanimacija“, prilično zdrave.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар