Читај ми!

Tradicionalni način čitanja vesti odlazi u prošlost – Huavej ideahab pruža novu dimenziju

Zahvaljujući uređaju ideahab (IdeaHub), najnovijem tehnološkom rešenju kompanije „Huavej”, televizijski prezenteri na Radio-televiziji Srbije od sada će biti u mogućnosti da se obraćaju publici iz studija koristeći pametni ekran ispred sebe. U nameri da se distancira od tradicionalnog formata vesti, gde je voditelj pozicioniran iza radnog stola, RTS je unapredio svoj rad uz pomoć pametnog ekrana visokokvalitetne HD rezolucije.

„Huavej” ideahab predstavlja seriju modernih 4K ekrana, uz pomoć kojih prezenteri imaju potpunu kontrolu vođenja programa. Ekran visoke rezolucije, vrlo fleksibilan i efikasan za korišćenje, poseduje i dodatnu pogodnost – dobar vizuelni identitet pred kamerama.

Čen Čen, direktor kompanije „Huavej” Srbiji, istakao je da ideahab predstavlja uređaj najnovije tehnologije koji može da unapredi i značajno olakša poslovanje.

„Kompanija 'Huavej' konstantno teži unapređenju svog poslovanja kroz razne tehnološke inovacije. Ponosni smo na ostvarenu saradnju sa javnim medijskim servisom Radio-televizijom Srbije i činjenicu da ćemo primenom naše tehnologije pomoći u kreiranju što kvalitetnijeg sadržaja. Sigurni smo da će im naš ideahab ekran omogućiti da kreiraju što bolje iskustvo za svoje korisnike", istakao je Čen Čen.

Dejan Jovanović, tehnički direktor RTS-a, istakao je da je Huavej ideahab savršeno rešenje za unapređenje kvaliteta studija.

"Huavej ideahab uređaj je fantastičan dodatak i daje nam mnogo kreativnih opcija. Upotreba tehnologije je intuitivna i veoma laka. Bez dodatne obuke, naši TV voditelji su bili u mogućnosti da nauče kako da koriste ideahab za nekoliko minuta", istakao je Jovanović.

Odlični za obavljanje prenosa visoke rezolucije od 1080p (HD), kao i fleksibilnim rasporedom koji se automatski preusmerava sa jedne na drugu stranu prikaza lokacije u zavisnosti od toga ko se obraća gledaocima, Huavej ideahab serija pametnih ekrana donela je novu sliku televizijskog studija.

Postavljena na vrhu ekrana, ideahab kamera automatski zumira zvučnike koristeći brzo i veoma precizno praćenje zvuka, sa funkcijom autofrejm automatskog podešavanja ugla kamere prema broju ljudi okupljenim ispred nje.

Osim vizuelnih, ideahab poseduje i vrhunske audio performanse poput haj-faj (hi-fi) audio-zapisa koji uz pomoć 12 mikrofona koriste beamforming tehnologiju za snimanje ljudskih glasova na razdaljini od osam metara, što je od velike koristi prilikom vođenja intervjua u studiju.

Pored niza pogodnosti, ideahab funkcioniše i kao interaktivna bela tabla, koja prezenterima u studiju pruža mogućnost da na njoj digitalizuju svoje pisanje, u interakciji sa sadržajem, i to sa kašnjenjem od samo 35 ms, što je jednako pisanju olovkom na papiru.

Huavej ideahab se sa lakoćom povezuje sa mobilnim telefonima i kompjuterima, udaljenih lokacija sa ciljem da se vesti brže prenesu zahvaljujući bežičnom sistemu.

субота, 03. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару