Читај ми!

Kako je Naomi Kembel proneverila stotine hiljada evra, i koju kaznu je dobila

Manekenki Naomi Kembel zabranjeno je da predstavlja dobrotvorne organizacije, posle otkrivanja dokaza o finansijskim malverzacijama.

Како је Наоми Кембел проневерила стотине хиљада евра, и коју казну је добила Како је Наоми Кембел проневерила стотине хиљада евра, и коју казну је добила

Nadzorni organi utvrdili su da je malverzacija bilo u dobrotvornoj organizaciji koju je svetski top model predstavljala više od decenije. Zabrana za Naomi Kembel važi za period od pet godina.

Istraga Komisije za dobrotvorne fondove, pokazala da dobrotvorna organizacija “Fashion For Relief” nije imala onoliko novca koliko je zaradila sa više događaja koji su organizovani u dobrotvorne svrhe.

Ta organizacija je naime potrošila desetine hiljada evra na smeštaj u luksuznim hotelskim sobama, spa tretmane, cigarete i lično obezbeđenje manekenke, a bilo je i neovlašćenih transakcija kao što su plaćanja u iznosu od nekoliko stotina hiljada evra i to – manekenkinim koleginicama, saopštila je Komisija.

Nadzorni organ uspeo je da povrati skoro 420.000 evra i uplatio ih je organizaciji "Save the Children". Zabranu predstavljanja humanitarnih organizacija, u trajanju od devet godina, dobila je koleginica Naomi Kembel – Bjanka Helmih. Njoj je tokom dve godine uplaćeno skoro 350.000 evra.

Još jedna koleginica koja je učestvovala u malverzacijama – Veronika Čou, dobila je istu vrstu zabrane na četiri godine.
Izveštaj o istrazi otkrio je istoriju haotičnog finansijskog upravljanja i neodgovornog vođenja evidencije u dobrotvornoj organizaciji.

„Od poverenika se zakonski zahteva da donose odluke koje su u najboljem interesu njihove dobrotvorne organizacije i da se pridržavaju zakonskih obaveza i odgovornosti. Naša istraga je utvrdila da poverenici ove dobrotvorne organizacije to nisu radili, što ih diskvalifikuje za angažman humanitarnog karaktera”, izjavio je pomoćnik direktora Komisije za dobrotvorne svrhe Tim Hopkins.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи