Читај ми!

Tramp uz tortu i balone proslavio rođendan, Bajden mu čestitao: Od jednog starca drugome

Republikanski kandidat na predstojećim izborima za predsednika SAD i bivši predsednik Donald Tramp, uz tortu i plave i bele balone, proslavio je 78. rođendan, govorom biračima na Floridi. Aktuelni američki predsednik Džozef Bajden uputio mu je čestitku putem društevnih mreža, na kojoj je pisalo da su „godine samo broj“.

Srećan 78. rođendan, Donalde. Čuj ovo od jednog starca drugom: Godine su samo broj, naveo je u objavi Džozef Bajden na društvenoj mreži Iks, uz kratki video-snimak u kojem su prikazana njegova dela i politike u kontrastu sa Trampovim.

Za to vreme, Tramp je govorio na rođendanskoj zabavi koju je za njega u Vest Palm Biču na Floridi organizovala grupa njegovih pristalica, poznatih kao „Klub 47"

Tramp je, takođe, više puta okarakterisao aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena kao isuviše slabog da izdrži drugi mandat u Beloj kući.

„Našu zemlju uništavaju nesposobni ljudi. Svi predsednici treba da imaju testove sposobnosti“, rekao je Tramp.

Torta na zlatnoj podlozi

Organizatori su u okviru svečanosti potom, izneli visoku tortu dok su prisutni puštali crvene i plave balone.

Postavljena na zlatnu podlogu, torta je imala odvojene slojeve koji su uključivali bejzbol kapu „Učinimo Ameriku ponovo velikom“, logo Kluba 47, američku zastavu i natpis „Rođen u SAD na Dan zastave“, koji su imali zlatne okvire uobičajene u mnogim Trumpovim objektima, kao i logotipima Trampa i republikanaca.

Kada je Tramp izašao na scenu, publika je zapevala „Srećan rođendan“ i skandirala „SAD! SAD!“.

„Ovo je najveća rođendanska zabava koju sam ikada imao“, rekao je Tramp. 

Bivši predsednik SAD izazvao je oduševljenje prisutnih, iznoseći planove za kampanju.

Proslavi Trampovog rođendana prisustvovali su i republikanci Marko Rubio, Bajron Donalds i Mič Mekonel.

„Za ovu svečanost prodato je 5.000 karata po ceni od oko 35 dolara, a cena za mesta bliža bini bila je 60 dolara“, rekao je predsednik Kluba 47 Lari Snouden.

Prekretnica

Rođendan Donalda Trampa je prekretnica koja podseća birače da su dva kandidata glavnih stranaka ove godine najstariji koji su se ikada borili za tu funkciju, navodi Rojters.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su Amerikanci više zabrinuti zbog poodmakle starosti Bajdena, koji ima 81 godinu, iako je Tramp samo tri i po godine mlađi i bio bi najstariji predsednik ikada ako osvoji drugi mandat.

Tramp tokom kampanje nije eksplicitno pravio pitanje zbog Bajdenovih godina, ali je pokušao da iskoristi svaku verbalnu grešku svog protivnika, kao i Bajdenov usporen hod da bi ga predstavio kao neprikladnog za Ovalni kabinet.

среда, 03. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару