Kejt Midlton u bolnici posle hirurške intervencije, otkazala sve obaveze do Uskrsa

Kensingtonska palata saopštila je u sredu da je princeza od Velsa prethodnog dana podvrgnuta „planiranoj operaciji abdomena". Očekuje se da će se princeza od Velsa vratiti na kraljevske dužnosti tek posle Uskrsa, navodi se u saopštenju, prenosi magazin Pipl.

Kejt Midlton je na putu oporavka. „Operacija je bila uspešna, a očekuje se da će ostati u bolnici deset do četrnaest dana, pre nego što se vrati kući i nastavi sa oporavkom“, dodaje se u saopštenju. „Na osnovu trenutnih medicinskih saveta, malo je verovatno da će se vratiti na javne dužnosti do posle Uskrsa.“

„Princeza od Velsa ceni interesovanje koje će ova informacija izazvati. Nada se da će javnost razumeti njenu želju da zadrži što je moguće više normalnosti za svoju decu; i njenu želju da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni", nastavlja se u saopštenju. „Kensingtonska palata će, stoga, pružati ažurirane informacije o napretku Njenog Kraljevskog Visočanstva samo kada postoje značajne nove informacije koje treba podeliti.“

„Princeza od Velsa želi da se izvini svima koji su zabrinuti zbog činjenice da mora da odloži svoje predstojeće obaveze. Raduje se što će se vratiti svojim dužnostima što je pre moguće", dodali su.

Princeza Kejt se poslednji put javno pojavila na Božić kada se pridružila članovima kraljevske porodice u njihovoj godišnjoj šetnji do crkve.

Zna se jedino da nije u pitanju rak

Palata je odbila da potvrdi od čega se Kejt leči, ali su potvrdili da nije u pitanju malignitet, prenosi Gardijan.

Zato u narednim mesecima princ i princeza neće ići na međunarodna putovanja.

Očekuje se i da će princ od Velsa odložiti niz svojih angažmana jer treba da brine o troje dece, a podrazumeva se da neće preuzimati službene dužnosti dok je njegova supruga u bolnici ili neposredno nakon njenog povratka kući.

Roditelji princeze od Velsa, Kerol i Majkl Midlton, i njena braća i sestre, Pipa Metjuz i Džejms Midlton, treba da joj pomognu tokom oporavka u domu kraljevskog para u Vindzoru.

Kada je Kejt proslavila svoj rođendan pre nešto više od nedelju dana, na zvaničnim nalozima monarhije na društvenim mrežama podeljena je njena fotografiju sa prošlogodišnjeg krunisanja kralja Čarlsa Trećeg.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара