Читај ми!

Glumac i muzičar Džared Leto postao prvi čovek koji se legalno popeo uz Empajer stejt bilding

Oskarovac Džared Leto odlučio je da se i bukvalno vine u visine kako bi promovisao predstojeću turneju svog benda "Thirty Seconds To Mars“. Leto je postao prva osoba koja se legalno popela do 102. sprata Empajer stejt bildinga u Njujorku.

U narandžastom kombinezonu uz kompletnu alpinističku opremu pedesetjednogodišnji Džared Leto popeo se uz spoljnu stranu njujorške znamenitosti.

„Pravo da vam kažem, bio sam više uzbuđen nego nervozan. Ali moram da budem iskren, bilo je veoma, veoma teško. Bilo je mnogo teže nego što sam mislio da će biti“, priznao je Leto u emisiji En-Bi-Si Tudej.

„Trebalo je dosta upornosti i izdržljivosti. I bilo je veoma oštro.“

„Bilo je zadivljujuće videti izlazak sunca iznad grada koji mi je toliko mnogo značio od malena. Njujork je grad u koji ste odlazili da ostvarite svoje snove. Kao dete želeo sam da budem umetnik, a Njujork je bio mesto gde se postaje umetnik. Empajer stejt bilding je za mene uvek bio taj simbol“, naglašava Leto.

Doživeo je i prijatno iznenađenje tokom svog podviga, jer je na 80. spratu video majku kroz prozor.

Svetska turneja benda "Thirty Seconds To Mars" trebalo bi, posle pet godina pauze, da počne u Buenos Ajresu 15. marta 2024, posle čega slede koncerti u Evropi i Severnoj Americi, a završetak je planiran za 19. septembar na Novom Zelandu.

Leto je karijeru je započeo kao fotomodel da bi kasnije prešao na studije umetnosti, filma i videa. Slavu je stekao ulogom Džordana Katalana u seriji Moj takozvani život. Glumio je u filmovima: Borilački klub, Girl, Interrupted, Soba panike, Američki psiho, Aleksandar, Rekvijem za snove, Gospodar rata, Mr. Nobody, Kuća Gučijevih...

Godine 2013. dobija veoma značajnu ulogu u filmu Poslovni klub Dalas, gde glumi transvestita obolelog od side. Ova uloga, zbog koje je morao da oslabi više od 20 kilograma, donela mu je najznačajnije filmske nagrade: Oskara, Zlatni globus, SAG nagradu i mnoge druge.

Nekada najviša zgrada na svetu, Empajer stejt je visoka 380 metara, a kada se u obzir uzme i antena na vrhu zgrade, meri 443. metra.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво