Читај ми!

Posle 10 meseci, princeza Šarlen se vratila u Monako

Princeza Šarlen od Monaka, supruga princa Alberta Drugog, skoro 10 meseci je bila van kneževine, u svojoj domovini, Južnoafričkoj Republici. Iako je teška infekcija uha i nemogućnost letenja avionom odložila njen povratak, nisu prestajale ni glasine o mogućem razvodu.

Bliži se 19. novembar, Dan državnosti Monaka, najznačajniji datum u maloj kneževini koji se svake godine tradicionalno obeležava velikom proslavom. Princ Albert najavio je odavno da će se njegova supruga do tog datuma vratiti kući, posle zdravstvenih komplikacija koje je imala.

Sada, konačno, desetak dana uoči Dana državnosti Monaka princeza Šarlen se vratila u Monako, a na fotografijama se vidi da joj je porodica nedostajala. 

Princeza Šarlen otputovala je još u rano proleće u svoju domovinu, odakle je na društvene mreže postavljala fotografije, promovišući kampanju za zaštitu divljih životinja i protiv lova na nosoroge. Njeno dugo odsustvo podgrejalo je glasine o bračnoj krizi, koje su iz Monaka oštro demantovane.

Obelodanjeno je naime, da je princeza dobila tešku infekciju uha, koja je kao posledicu imala nekoliko hirurških intervencija, a lekari su joj zbog toga zabranili letenje avionom.

Šarlen je u međuvremenu izjavljivala koliko joj nedostaju deca, 7-godišnji  blizanci Žak i Gabrijela, i kako jedva čeka da se vrati. Deca i suprug su tokom leta bili u Južnoj Africi da je posete.

Od poslednje operacije prošlo je dosta vremena, a princezin povratak najavljivan je za novembar. U poslednjoj izjavi Albert je rekao da će njegova supruga do praznika doći kući i da je „u dobroj formi i mnogo bolje raspoložena“.

Bivša južnoafrička plivačica i olimpijska takmičarka, 43-godišnja Šarlin Vitstok, udala se za princa Alberta 2011. godine, posle 11 godina poznanstva i pet godina zajedničkog života, i tako nasledila Grejs Keli u ulozi kneginje od Monaka.

U javnosti je poznata i kao "tužna princeza", jer je teško izmamiti joj osmeh, čak i za oficijelna fotografisanja. Usnimljena je uplakana čak i na sopstvenom venčanju, u julu 2011. godine. Neki mediji spekulisali su da je par dana uoči ceremonije pokušala da pobegne, kada je saznala za treće vanbračno dete svog budućeg supruga i da ju je policija zaustavila na aerodromu u Nici, oduzela joj pasoš i vratila je u Monte Karlo. Šarlen je te navode demantovala kao gnusne laži. 

Osim blizanaca koje ima sa Šarlen, princ Albert ima i dvoje priznate vanbračne dece: 29-godišnju ćerku Džezmin Grejs iz veze sa američkom agentkinjom za nekretnine i  sina Aleksandra sa stjuardesom iz Togoa. Oba očinstva priznao je tek posle sudskih tužbi i genetskih testova. Deca imaju pravo na prezime Grimaldi, ali ne i na nasledstvo prestola, jer prema zakonima kneževine, na to imaju pravo samo deca rođena u legalnom braku. 

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару