Ni „Viktorijini anđeli“ nisu što su nekad bili

Godišnja modna revija „Viktorijas sikreta“ poznata po grudnjacima ukrašenim draguljima i supermodelima sa „anđeoskim“ krilima, neće se održati ove sezone, saopšteno je iz kompanije „L Brands Inc.“ koja stoji iza brenda.

Zvanična potvrda o otkazivanju nekada vrlo popularnog događaja, stiže mesecima nakon što je Šanina Šajk, australijska manekenka i jedan od „Viktorijinih anđela“, za Dejli telegraf rekla da se šou neće održati. 

U maju, nakon više godina beleženja pada gledanosti, izvršni direktor "L Brands Inc." Lesli Veksner, najavio je da se šou više neće emitovati na američkoj TV mreži ABC.

Šou iz 2018. godine, gledalo je tek 3,3 miliona Amerikanaca, u poređenju sa 12 miliona iz 2001. godine, kada je prvi put emitovan.

„Za sada ćemo razvijati nove strategije u marketingu i fokusiraćemo se na jaču komunikaciju sa kupcima“, rekao je glavni finansijski direktor Stjuart Burgdorfer.

Brend gubi kupce jer sve više žena kupuje donje rublje drugih kompanija, pa se zato očekuje,  da će se ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama, zatvoriti više od 53 prodavnice „Viktorijas sikreta“.

Osim pada prodaje i popularnosti, kompanija se u poslednje vreme suočila i sa nizom kontroverzi.

Lesli Veksner je bio tema u javnosti zbog „bliske povezanosti sa Džefrijem Epstajnom“.

Inače, u avgustu je iz kompanije otišao direktor marketinga Ed Razek. U intervjuu za Vog iz 2018. godine, zbog kojeg je žestoko kritikovan, Razek je rekao da brend neće sarađivati sa transrodnim ili plus-sajz modelima „jer je svaka njihova revija fantazija“.

U isto vreme kada je najavljeno njegovo povlačenje iz „Viktorijas sikreta“, kompanija je predstavila svoj prvi transrodni model.

Takođe, ranije ove godine, Karli Klos, supermodel i bivši „Viktorijin anđeo“, prestala je da radi za taj brend.

„Razlog zbog kojeg sam odlučila da prestanem da radim za 'Viktorijas sikret' je taj što nisam osetila da je to što predstavljam – prava slika o meni i o tome ko sam. Takođe, smatram da to što sam radila, ne šalje pravu poruku mladim ženama širom sveta o tome šta znači biti lepa. Moj odlazak iz 'Viktorijas sikreta' je momenat kada sam osetila moć feminizma“, rekla je Karli.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару