Uskoro omot za čokoladice biorazgradiv u roku od šest meseci

Kompanija „Nestle“ će prva na svetu početi da pakuje čokoladice u omote za koje tvrdi da se razlažu u morskoj vodi u roku od šest meseci.

Prošle godine, kompanija „Nestle“ se obavezala da će do 2025. godine sva ambalaža za njihove proizvode biti biorazgradiva ili će moći da se reciklira i ponovo koristi.

Najavljujući novi omot za čokoladice „Jes“, Majkl Kerol, rukovodilac Centra za inovacije i održivost u kompaniji „Nestle“, tvrdi kako su sigurni da se on razlaže u morskoj vodi u roku od šest meseci.

„U poređenju sa ambalažom koja se danas koristi, to je brže za oko 450 godina“, naglasio je Kerol.

U konditorskoj kompaniji su naveli da su morali da premoste preko 90 prepreka i izazova razvijajući novi materijal i prilagođavajući postojeće mašine i proizvodne trake, kako bi se proizvod lakše obradio.

Stručnjaci u istraživačkom i razvojnom centru „Nestlea“ u Jorku, istakli su da je u dosadašnjem procesu proizvodnje proces pakovanja sa hladnim zatvaranjem od 300 bara po minutu, bio moguć samo sa trajnim plastičnim folijama.

Timu je trebalo samo deset meseci da osmisli i prilagodi proizvodne linije kako bi se osiguralo da čokoladice ostanu u savršenom stanju tokom pakovanja, transporta i skladištenja.

Novo pakovanje „Jes“ čokoladica na bazi voća i orašastih plodova pojaviće se na tržištu polovinom jula i na sebi će imati poruku „pažljivo upakovano u papir“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 22. април 2025.
16° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом