Читај ми!

Hristina Vuković: Muzikom želim da od ranjivosti napravim hrabrost

Na nedavno održanom nacionalnom izboru za predstavnika Srbije na Evrosongu „Pesma za Evroviziju", Hristina Vuković sa pesmom „Bedem" osvojila je glasove publike i žirija i prošla u finale festivala.

Христина Вуковић: Музиком желим да од рањивости направим храброст Христина Вуковић: Музиком желим да од рањивости направим храброст

Hristinin scenski nastup i izvođenje pesme izuzetno su bili zapaženi, i ocenjeni kao efektni i atraktivni. Muzičarka je izjavila da se na festivalu i iza scene osećala kao na nekoj lepoj školskoj ekskurziji.

„Očekujete neku takmičarsku atmosferu jer se stalno potencira da je to takmičenje i da tu može biti samo jedan pobednik. Ali, zapravo je potpuno drugačija atmosfera u tom grin rumu, zapravo iza scene. Mnogo sam dragih kolega tamo srela, mnogo novih upoznala, i nekako su svi bili jako podržavajući jedni prema drugima“, rekla je u Jutarnjem programu Hristina, i dodala da nikakvo rivalstvo nije moglo da se oseti, već da su se sve ponašali „sportski“ jedni prema drugima – „kao Novak Đoković“.

Hristinin debi album su prošle godine zajednički objavile dve najveće izdavačke kuće u regionu – PGP RTS i „Kroacija rekords”. To je svojevrstan presedan u diskografiji, a govori o velikom poverenju u Hristinin rad.

„Za kantautora koji je na početku, ogroman je vetar u leđa i potvrda na neki način, kvaliteta i vrednosti ovoga čime se bavim. Izuzetno je važna ta podrška, ta leđa. Na neki način, ne pojavljujete se sami, nego iza vas stoje kuće koje i te kako nešto znače“, dodala je Hristina.

Za nekoliko pesama, objavljeni su i spotovi. Mlada kantautorka – pesme sa albuma predstavila je kao vrlo lične i podelila neke segmente svoje intime kroz – muziku.

„Ako se to ne dešava, sve gubi poentu i obesmišljava se ukoliko mi kao neki autori, muzičari, izvođači, umetnici, izostavimo taj momenat deljenja svog unutrašnjeg sveta sa publikom, u tome je čitava poenta. Ja se zaista trudim, i to je tema mog albuma, da od ranjivosti napravim hrabrost, i da pozovem na otvaranje, na osetljivost, osećajnost, jer nekako verujem da su to neophodne stvari da bismo iskusili život i ljubav na pravi način“, iskrena je muzičarka.

O pesmi Bedem Hristina kaže da nije „na prvu loptu“ i da je potrebno vreme da se razume o čemu ona govori: „Nadam se da je doprela do publike i po reakcijama bih rekla da zaista i jeste“.

Govoreći o planovima, kaže da radi na novoj pesmi ali i da bi volela da se realizuje spot za pesmu Bedem.

петак, 05. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару