Читај ми!

Pesmom "Now and Then" Bitlsi posle 60 godina ponovo na vrhu top-liste singlova

Poslednji singl „Bitlsa“ koji je privukao toliko pažnje zbog načina kako je nastao, ujedno je postao i najprodavaniji singl godine i pesma „Bitlsa“ sa najviše striminga za nedelju dana.

Podvigom koji su ovog novembra ostvarili singlom Now and Then, „Bitlsi“ mogu da se pohvale najdužim periodom između prvog i poslednjeg singla koji se našao na prvom mestu top-liste – a njihov prvi je bio From Me to You u maju 1963. (pre 60 godina i šest meseci).

Do sada je ovaj rekord držao Elvis Prisli sa 47 godina i šest meseci između hita iz 1957. All Shook Up i reizdanja pesme It’s Now or Never koja je objavljena 2005.

„Bitlsi“ su poslednji put bili na vrhu top-lista sa hitom The Ballad of John and Yoko 1969. godine, a ujedno su i najstariji bend koji se našao na prvom mestu, budući da preostala dva živa člana, Pol Makartni ima 82 godine, a Ringo Star 83 godine.

„Bitlsi“ su britanski bend sa najviše singlova broj jedan u istoriji britanskih top-lista (21), a samo američki pevač Elvis Prisli ih ima više.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара