Читај ми!

Deset razloga zbog kojih se ne propušta festival "No Sleep"

Festival "No Sleep", 11. i 12. novembra, još jednom će razbuditi Beograd tokom vikenda ispunjenog različitim sadržajima – od vrhunske produkcije i zvezdanog lajnapa, koji predvode Ameli Lens, Rajnijer Zoneveld, Indira Paganoto, Partiboj 69 i desetine drugih izvođača, raznovrsnog muzičkog programa na lokacijama širom Beograda, do zvaničnih afterpartija i tradicionalne konferencije "No Sleep".

Posle dvogodišnje pauze, prolećno izdanje festivala "No Sleep" pokazalo je da je Beogradu mesto uz vodeće gradove poznate po klupskim dešavanjima, kao što su to London, Berlin ili Amsterdam, jer ga je u aprilu ove godine posetilo 15.000 obožavalaca. 

Uoči vikenda koji će Beograd opet načiniti prestonicom najkvalitetnijeg elektronskog zvuka, pročitajte deset razloga zbog kojih ovo izdanje festivala "No Sleep" ne bi trebalo propustiti. 

Vodeće tehno zvezde današnjice – Ameli Lens i Rajnijer Zoneveld

Na "No Sleep" stižu neka od najtraženijih imena globalne elektronske muzičke scene – belgijska tehno superzvezda Ameli Lens i apsolutni rekorder po rasprodatim nastupima Rajnijer Zoneveld.

Prošlogodišnjim nastupom na "Amsterdam Dance Event"-u, Zoneveld je popunio prostor kapaciteta 13.000 posetilaca i upisao se u istoriju sa najvećim solo nastupom u zatvorenom prostoru kada je u pitanju tehno, a na „mesto zločina“ vratio se i ove godine, i to u društvu Karla Koksa, čiji je bio specijalni gost. 

Ameli Lens uživa reputaciju miljenice domaće klupske publike i jedne od najtraženijih predstavnica „Egzitove“ porodice.

Nakon što je pokorila neke od najvećih svetskih festivala svojim eklektičnim di-džej setovima, u kojima donosi tehno budućnosti kombinovan sa „old skul“ elementima, 12. novembra stiže na festival "No Sleep", u Glavni hangar Luke Beograd.

Debitantski nastupi Indire Paganoto i Partiboja 69 u Beogradu

Glavni hangar Luke Beograd prvi put će prodrmati psy-trance-techno ratnica Indira Paganoto i omiljeni viralni fenomen elektronske muzičke scene Partiboj 69.

Indira je briljirala na ovogodišnjem „Egzitu“, a sada je vreme da osvoji beogradsku publiku spojem trans i tehno zvuka, koji donosi 12. novembra. 

Partiboj 69 je omiljeni rejver iz mase, jedna od najinteresantnijih pojava za di-džej pultom, samoproklamovani „spiritualni vođa“, „ikona“ i „prorok“ i, sve u svemu, mnogo više od producenta i di-džeja. Hvatajući beleške od detroitskog Asolta i pionira geto-teh žanra Godfadera, ovaj šoumen 11. novembra prvi put u Srbiju donosi svoj audio-vizuelni nastup.

Predvodnici evropskog andergraunda – Kobojo i Regal

Produkcijski i di-džej velemajstor Regal, koji stoji iza izdanja za etikete kao što su "Figure", "Bpitch" i "Exhale", ali i za sopstvenu, internacionalno prepoznatu etiketu "Involve", u petak, 11. novembra isporučiće kombinaciju različitih žanrova elektronske muzike, sa primesama trans i asid zvuka.

Premijerno u subotu stiže Kobojo, sa „old skul“, berlinskim i Detroit tehno duhom, čiji je talenat prepoznala upravo Ameli Lens, sa kojom je nedavno imao zajednički set u klubu DC-10. 

Vrhunska produkcija

U petak, 4. novembra, beogradski klaberi imali su priliku da prisustvuju spektakularnom šou Borisa Brejče u Glavnom hangaru, a svako ko je posetio ovu nezapamćenu žurku, uverio se u kvalitet vrhunske produkcije rezervisane samo za najveće svetske događaje elektronske muzike.

Ta ista produkcija, koja se ogleda u besprekornom zvuku i vizuelnim efektima, dočekaće sve klabere i u Glavnom hangaru na novom izdanju festivala "No Sleep" 11. i 12. novembra.

Nosioci domaćeg i regionalnog elektronskog zvuka

Regionalnu scenu predstavljaće Mostarac Andrej Jelić, jedan od utemeljivača bosansko-hercegovačke klupske scene, poznat po višečasovnim afterima, ali i "Roof Aw" projektu, u okviru kojeg je organizovao žurke na unikatnim lokacijama.

Pridružuje mu se splitski di-džej Jock, internacionalno prihvaćeno ime sa naših prostora, sa izdanjima potpisanim za vodeće svetske izdavačke kuće poput "Inteca" Karla Koksa, te sarajevski Edib B.

Ispred domaće scene istupiće omiljeni Dejan Milićević, Novosađanka Katalina, te dobro poznata beogradska imena Antraks i Doo.

Najjača trep postava

Mladi i sveži, domaći i regionalni izvođači, koji uveliko broje milionske preglede na striming platformama i pune klubove širom regiona postali su neizostavni deo festivala "No Sleep", te je prvo veče u klubu „Dragstor“ rezervisano za rep, trep, dril i ar 'en bi koji donose Grše, Banfika, La Crl x Louis x Libede x Sele, Thicc Boi i Sara. Mlada trep ekipa ujedno potvrđuje raznovrsnost programa festivala, uz ranije pomenuta velika imena elektronske scene.

Zvanični afterpartiji u klubu Dragstor

Nezaobilazan deo festivala "No Sleep" tradicionalno su afteri u kultnom beogradskom klubu „Dragstor“. Zvezda prvog jutra je Ida Engberg, švedska tehno i dip haus producentkinja i di-džej sa više od dve decenije staža na sceni, a pridružuju joj se nemačko-iranski di-džej Hjuman Rias i beogradski di-džej Antraks, poznat po svojim maratonskim minimal, haus i tehno setovima.

Nedeljni after pripada Italijanki Matisi, Andreju Jeliću, jednom od utemeljivača bosansko-hercegovačke klupske scene, i Dejanu Milićeviću, miljeniku domaće i regionalne publike.

Kiki Solvej i Katalina – mlade nade elektronske muzičke scene

Festivalu "No Sleep" pridružuju se dva sjajna nova ženska imena u svetu elektronske muzike. Program prve večeri pojačava Kiki Solvej iz Nemačke, gde je krajem prošle godine zauzela obećavajuću startnu poziciju na Zoneveldovoj etiketi "Filth on Acid". Debitovala je odličnim setom od dve numere, "Deutsches Rave Mädchen" i "Heute Nacht", u kojima predstavlja snažan tehno zvuk, industrijske teksture i laserske sintisajzere ispraćene njenim vokalima.

 

Domaću podršku istog dana u Glavnom hangaru pružiće Katalina, mlada di-džejica i rezidentkinja festivala "No Sleep" i „Egzitove“ bine "No Sleep Novi Sad". Ona donosi haus i tehno zvuk, energične ritmove, kros žanr setove i uvek pozitivnu energiju.

Desetine izvođača na više lokacija širom Beograda

Pored epicentra novembarskog izdanja festivala "No Sleep" u Glavnom hangaru Luke Beograd, u kom će glavne zvezde biti Ameli Lens, Rajnijer Zoneveld, Indira Paganoto, Partiboj 69 i drugi, bogat muzički program odvijaće se u klubu „Dragstor“.

U beogradske Silose stižu ukrajinska minimal heroina Olga Korol, art direktor milanskog kluba „Tanel“ di-džej Bagzi, strazburški di-džej Paskal Valter, Šveđanka Marija Nordgren i Ukrajinka Maša, dok će se tokom neprospavanog vikenda „probuditi“ i kultni klubovi 20/44, Ben Akiba, Yugovinyl i DIM.

Konferencija "No Sleep" donosi najaktuelnije teme muzičke industrije

Tradicionalna konferencija "No Sleep" i u okviru ovog izdanja festivala okupiće relevantne predstavnike muzičke, festivalske i event industrije 11. i 12. novembra u prostoru "Marsh Open Space" (Cetinjska 15). Među panelistima će biti Indira Paganoto, di-džej Jock, Dejan Milićević, Dragan Ambrozić i niz muzičkih agenata i menadžera, koji će kroz specijalizovane radionice i edukativni konferencijski sadržaj doneti najaktuelnije teme iz sveta muzičke industrije.

Konferencija oba dana počinje u 15 časova, a ulaz je slobodan i otvoren za sve zainteresovane. Posetioci će imati priliku da saznaju sve o pokretanju sopstvene izdavačke kuće, kreiranju muzičkog portfolija, budućnosti muzičke industrije, ali i da unaprede svoje produkcijske veštine uz di-džej Jocka. Kompletan program i satnica nalaze se ovde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару