Читај ми!

Sastav „Viva Vops" objavio spot za singl „Rasprodaja sreće"

Pobednici trećeg izdanja Bunt Rok Festivala, bend „Viva Vops", objavili su video spot za pesmu „Rasprodaja sreće”. Ovo je ujedno i četvrti, poslednji spot koji je nastao kao rezultat uspešne saradnje benda sa emisijom „Bunt", uz podršku Sokoja. Autori spota su Branka Glavonjić i Marko Đukić.

„Bunt rok festival je na ovaj način dodelio još jednu nagradu bendovima koji su se istakli. Rad na video spotovima za bendove 'Kora', 'Lagana Sreda', 'Empathy Soul Project' i 'Viva Vops' je za mene, lično, predstavljao jedno novo, višeslojno iskustvo. Sada potpuno drugačije doživljavam muziku ovih bendova, a rad domaćih muzičara sagledavam iz ugla autora. Jer, ne čini uspešnim jedan bend samo njihova muzika, već i sve ono što publika ne vidi i ne zna, a to je da ogroman rad i trud stoji iza svega što napišu i stvore", kaže Branka Glavonjić autorka emisije Bunt i Bunt rok festivala.

„Pesma je nastala pre dve godine, ali se nazivom i tematikom savršeno uklapa u bilo koji period od devedesetih do danas, a jednim dobrim delom najavljuje i buduće apokaliptične događaje koji nas čekaju", kaže pevač, gitarista i frontmen benda „Viva Vops", Aleksandar Ćurčić.

„Tekst pesme govori o večitoj borbi koja se odvija oko nas ali pre svega u nama samima . Govori o propadanju ljudskog materijala, čoveku koji sve više zaboravlja na sebe, na svoju kulturu, istoriju, koji postaje samo jeftina potrošna roba u sistemu", dodaje Ćurčić.

Spot je sniman u klubu "Subeerni Centar" u Beogradu.

„Ovim spotom smo hteli vizuelno da dočaramo bahatost i nebrigu elite svakog korumpiranog sistema, koja se kocka sa našim životima, našom imovinom, zdravljem, razmišljajući samo o tome kako dodatno da nas potroše, iscede i opljačkaju, bez ikakvog rizika po njih same", otkriva Aleksandar Ćurčić i dodaje: „Verovatno smo takvo devastirano društvo i zaslužili svojim nemarom, pohlepom, sebičnošću i nebrigom za prirodu, druge ljude i generalno svet oko nas".

„Spot za pesmu Rasprodaja sreće je prvi u nizu spotova koje će bend „Viva Vops" objaviti pre izdavanja prvog studijskog albuma.

„Viva Vops" je bend iz Beograda, osnovan 2016. godine.

Čine ga muzičari koji se godinama bave alternativnom muzikom: Aleksandar Ćurčić (vokal), Marko Janković (vokal), Marko Trajkovski (di-džej i klavijature), Nikola Živanović (gitara), Đorđe Popović (gitara), Dušan Kalinić (bubnjevi) i Miroljub Antić (bas gitara).

Ubrzo nakon osnivanja, prijavljuju se na Beogradski autorski rok festival BARF, gde osvajaju 3. mesto. Na trećem Bunt Rok Festivalu RTS- a, (2017) osvojili su 1. mesto.

Prvi spot, za singl Uniformisani kriminalac, izazvao je izuzetne reakcije auditorijuma, a pobednička pesma sa BRF 2017. Svuda pivo, uspešno pronalazi svoj put do publike i nakon trijumfa na ovom festivalu.

Na prvom izdanju festivala regionalne muzičke i video produkcije "MTS Vision", bend „Viva Vops" je kvalitetom i posebnošću izboriio prolazak u najužu konkurenciju, u čak dve kategorije: Najbolji novi izvođač i Najbolja montaža i postprodukcija. Osvajaju 3. mesto, za spot pesme Uniformisani kriminalac.

Od osnivanja do danas, „Viva Vops" su nastupali na gotovo svim najznačajnijim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu, a zasluženo ih prati epitet koncertne atrakcije.

Ubedljivi i upečatljivi scenski nastupi dva frontmena „Viva Vopsa", pojačani žestokom svirkom benda, čine ovaj sastav nesvakidašnjim i originalnim.

„Viva Vops" je prepoznatljiv i po smelom upuštajnju u kombinovanje različitih muzičkih pravaca. Na njihovom repertoaru su gotovo ravnopravno zastupljene i energične pesme i balade, a zvuk ovog sastava muzički znalci opisuju kao „jedinstvenu fuziju repa, panka, roka, metala i popa".

понедељак, 05. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару