Читај ми!

Džek Dimić, srpski glumac u Americi: Od poslova za 20 dolara do najpopularnijih serija

Trnovit put emigranta, od poslova za 20 dolara do najpopularnijih američkih serija, prešao je Željko Dimić. U Americi je dobio ime Džek i od najgoreg izgovora engleskog jezika, došao do onog bez akcenta i tako ostavio iza sebe stereotipne uloge loših momaka sa istoka.

Životna želja da bude glumac u Beogradu, u koji je oduvek zaljubljen, ipak ga je odvela u Njujork, gde je postao glumac.

Dvanaest godina po završetku Li Strazberg škole i posle, kako kaže „prebijenog engleskog“, probio je led i dobio ulogu Amerikanca. Sada i u rođenoj zemlji često igra stranca, Amerikanca.

Željko Džek Dimić, glumac kaže da upravo završio seriju i film Vera u produkciji Danke Milošević i u režiji Nedeljka Kovačića.

"Sad radim seriju Beležnica sa Miroslavom Lekićem. Kada to završim ide posao mog života – uloga zapovednika logora u filmu Lordana Zafranovića Zlatni rez - 42“, kaže Dimić.

Kaže i da je Amerikanac, kao i američki glumac samo zvanično.

„Što kaže moj otac: 'Sine, ne možeš ti biti neko drugi u svom poslu, ako ne znaš ko si, šta si i odakle potičeš'. Toga se držim ko pijan plota i nadam se da to nikada neću izgubiti", ističe Dimić.

Prva lekcija – gledaj svoja posla 

Dodaje da odluke o ulogama donosi u zavisnosti od toga da li mu se dopada lik, kao i projekat. Glumac kaže i da mu je ostalo: podneblje, klima, na kom jeziku, s kim, zbog čega i zašto, manje važno.

„Jedna od prvih lekcija je mog divnog profesora Majkla Margotija koji me je primio na klasu, kada smo imali raspravu na vežbama, pa je kolega iz Engleske počeo da komentariše moj rad, koleginice iz Moskve, vrlo negativno. Kratko mu rekao da je lekcija iz glume za sve studente pod njegovom palicom mind your own business - gledaj svoja posla", ističe Dimić. 

Na pitanje gde je njegovog dom, Dimić odgovara da je to divna planeta koju mnogo voli i na kojoj, kako kaže njegova majka, zabavlja publiku.

„Pitam tatu, kako vam je u 68 godina braka, kaže tata: Pa fino nam je. Volim tvoju majku puno, ali bilo je svega i svačega. Kaže mama: Da skratim sine, sve je bilo kako treba, jedina greška koju smo napravili si ti, ona se šali, naravno“, priča uz smeh Dimić.

Dodaje i da je njegov otac hteo da on postane pilot. „Onda mu je moja majka, kada sam imao 12 godina i nisam vadio glavu iz televizora, rekla: E, moj Vlatko, on će biti ludak iz kutije, tako ona zove glumce“, priča Dimić.

субота, 03. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару