Japanska mošusna dinja najbolje uspeva uz klasičnu muziku i masažu
Tokom proteklih deset godina, tri malezijska farmera usavršavali su pravu mešavinu hranljivih sastojaka i poseban tretman za uspešno uzgajanje japanskih mošusnih dinja, jednog od najskupljih plodova na svetu.
Mošusne dinje najbolje uspevaju u umerenoj klimi, ali su malezijski stručnjaci uspeli da osmisle poseban način uzgajanja po vrućem, tropskom vremenu.
Posle upornog eksperimentisanja i ispitivanja, poljoprivrednici u Maleziji konačno prodaju svoje cenjene luksuzne plodove. Kažu, svaka pojedina japanska dinja bezmalo je poput umetničkog dela.
Da bi imale lep izgled i karakterističnu mrežu po kori, ishrana, zalivanje i đubrenje moraju da budu vrlo dosledni i precizni.
Ma koliko izgledalo čudno, dinje redovno dobijaju i svojevrsnu masažu mekom krpom ili rukavicom, što, tvrde proizvođači, pojačava njihov ukus.
Takođe, u plastenicima biljkama puštaju klasičnu muziku, što kako se veruje, pospešuje njihov rast.
Uoči prve zvaničnu berbe, već je prodato 200 od 400 pažljivo odabranih mošusnih dinja. Prodaju se za 168 ringgita, odnosno nešto više od 40 američkih dolara, što je otprilike trećina cene po kojoj se prodaju one uvezene iz Japana.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар