Читај ми!

Kembridž traži brucoša za istraživanje čokolade

Univerzitet Kembridž u Velikoj Britaniji je za doktorante raspisao konkurs za „najslađi posao na svetu“ - istraživanje čokolade, piše Asošiejted pres.

Cilj istraživanja je pronalaženje načina da se spreči topljenje proizvoda od čokolade u predelima gde vlada toplija klima. To je priličan poduhvat pošto čak i najkvalitetnija čokolada počinje na 34 stepena da smekšava.

Ukoliko budući doktorant-istraživač na Kembridžu pronađe rešenje, deset najvećih kompanija za proizvodnju čokolade imaće šanse da još uvećaju svoj profit, koji je prošle godine iznosio - 85 milijardi dolara.

Šansu za „najslađi posao na svetu“ nemaju doktoranti van EU, pošto je konkurs otvoren isključivo za građane Unije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. децембар 2024.
12° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње