Марија Миладиновић Лисов

уторак, 02. јул 2024, 17:50  -> 18:00

Са тавана у њиву више од 60 одсто пшенице

Осим на око 10 одсто површина у вишим пределима, жетва пшенице је завршена. Иза нас је просечна година, а са око 550.000 хектара њива скинућемо у просеку око пет тона зрна по хектару. Тренутна откупна...

Прочитај

четвртак, 27. јун 2024, 19:30  -> 19:54

Воћари у неверици након невремена, само полиса осигурања омогућава миран сан

Од почетка месеца олујно невреме наноси штету усевима, објектима и инфраструктури широм Србије. Последњи на удару били су Гаџин Хан и Голубац где је пријављена штета на више од 1.000 објеката. Министар...

Прочитај

понедељак, 17. јун 2024, 19:00  -> 20:35

Србија у новом климатском периоду – мора да се мења и начин на који производимо храну

Обележава се међународни дан борбе против суша и поплава. Последице климатских промена све више осећа и Србија. Климатолог и професор на Пољопривредном факултету Ана Вуковић Вимић каже за РТС да смо некада...

Прочитај

уторак, 11. јун 2024, 20:00  -> 21:42

Пшеница превремено родила, квалитет и принос зрна нису значајније угрожени

Жетва пшенице почела је чак три недеље раније па стручњаци кажу да ће то, иако не значајно, окрњити принос и квалитет рода. Климатске промене направиле су проблем и нашим конкурентима Француској и Немачкој...

Прочитај

четвртак, 06. јун 2024, 05:31  -> 05:32

Када се говори о укусу и мирису српско воће нема конкуренцију – са ценом је другачије

Због временских непогода изгубили смо више од 20 одсто рода воћа, што је подигло цене на домаћем тржишту. Када се климатским променама додају и проблеми превирања на међународном тржишту, не чуди што је...

Прочитај

понедељак, 03. јун 2024, 20:10  -> 09:21

Нуклеарна технологија у производњи хране - колико смо безбедни

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација саопштила је да нуклеарна технологија у производњи хране доприноси глобалној борби против глади као и бољем јавном здрављу. Србија нема потребу да...

Прочитај

понедељак, 20. мај 2024, 15:05  -> 15:15

Како да унапредимо производњу хране од њиве до амбалаже - иноваторима од 10.000 до милион евра помоћи

Истраживачи, научни тимови, компаније али и студенти који имају идеју о томе како да унапреде производњу хране од њиве до амбалаже, могу да конкуришу за средства Европског института за иновације и технологију...

Прочитај

четвртак, 25. апр 2024, 14:58  -> 15:37

Професор Кесеровић: Мраз уништио воће вредно 125 милиона евра

Док велики број воћара мери штету од мраза, остали се труде да род сачувају до бербе. Међутим, ни они који могу да рачунају на добре приносе, нису без брига.  Због злоупотреба на граници, Управа царина ...

Прочитај

недеља, 21. апр 2024, 05:50  -> 10:08

Домаће воће и поврће обара цене – краткорочна финансијска инјекција, како до дугорочне користи

Долазак домаћег воћа и поврћа на тржиште растеретиће стандард грађана, који највише новца троше управо на храну, кажу стручњаци. Пад произвођачких и успоравање раста малопродајних цена хране имао је велики...

Прочитај

среда, 17. апр 2024, 05:50  -> 06:03

Пчелари и воћари не могу једни без других – када ће у пчеларству поново да цветају руже

Воћари и пчелари увелико су ушли укоштац са климатским променама. После више од 30 априлских степени, стигло је захлађење, у појединим пределима могући су снег и мраз. Професор воћарства Зоран Кесеровић...

Прочитај

понедељак, 31. март 2025.
10° C

Тренутно на програму

Тренутно на програму

Тренутно на програму

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом