Мадона пореметила данас живот у Прагу

Мере које је данас пред Мадонин концерт предузела прашка полиција оштрије су и неповољније за становнике главног града Чешке него када је у њему боравио Барак Обама.

Краљица поп музике Мадона пореметила је пред свој данашњи концерт у чешкој престоници живот Пражанима више од америчког председника Барака Обаме овог пролећа.

Док је због посете америчког председника главна компликација била затварање саобраћаја на 20 минута од аеродрома до центра када је стигао и одлазио, а затим кратко док се кретао по граду, Мадона је блокирала од јутрос саобраћај у највећем прашком периферијском насељу.

Близу њега је природни амфитеатар "Чодов" у којем вечерас пева за око 40.000 Чеха.

Житељи комплекса огромних насеља и бетонских блокова из социјалистичких времена званог Јужни град, нису првобитно желели Мадону због буке и тражили су да пева негде другде.

Испоставило се, међутим, да је већа компликација саобраћај, који је полиција обуставила на кључним саобраћајницима у том делу града и прилазима аутопуту Праг-Брно још од јутра, иако се концерт одржава вечерас.

Пражанима, као и Мадониним фановима који су већ почели да пристижу, остали су тако само табани и пешачење до метроа, а полиција је упозорила посетиоце који нису из Прага да кола паркирају у неким другим деловима града и превезу се градским превозом.

Чешке железнице појачале су због Мадониног концерта своје приградске линије и ноћне возове.

Мадону сигурно неће моћи да помазе 

Америчка амбасада је благовременом интервенцијом зауздала у пролеће претерану ревносност чешког обезбеђења и полиције према грађанима који су дошли на Храдчански трг да уживо чују Обамин говор Европљанима и укинула забрану уношења фото-апарата или пластичних флаша са пићем.

Са Мадоном, међутим, неће моћи да се деси сцена која је прославила једног чешког младића, који се обрео у свим светским медијима, пошто су га фото-апарати ухватили како мази америчког председника по глави, када је ушао у масу.

Слика "Помазио Мадону" попут оне коју је тај младић касније са натписом "Помазио Обаму" поносно ставио на мајицу, неће овога пута бити могућа, пошто је строго забрањено уношење фото-апарата на концерт, али и пића у било каквој амбалажи и кишобрана.

Ко покуша да прошверцује фото-апарат неће бити пуштен чак и да има најскупљу улазницу, упозорили су организатори.

Очекивани прашки летњи пљусак фанови Мадоне мораће вечерас да претрпе у кишним кабаницама.

Концерт Мадоне обезбеђује 700 редара и телохранитеља које је ангажовао организатор и око 240 чешких полицајаца и хеликоптери.

Концерт у новом прашком амфитеатру у оквиру Мадонине турнеје "Sticky & Sweet" друго је гостовање Мадоне у Чешкој. Пре три године у највећој прашкој хали успела је на два концерта да окупи 36.000 гледалаца.

Убедљиво најпосећенији концерт у историји Чешке одржали су 1990. године, одмах после пада гвоздене завесе, легендарни "Ролинг Стонси" на који је дошло 130.000 гледалаца, а следи прашки концерт Мајкла Џексона из 1996. година за који је улазнице купило 120.000 гледалаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару