Грозница пред вечерашње извлачење

Италија се спрема за вечерашње извлачење рекордне лото премије од 131,5 милиона евра. Али, "џекпот" са невероватних 9 цифара привлачи и реке странаца које се читавог дана сливају на Апенинско полуострво, надајући се срећи која би променила живот, чак и већ богатима.

Добитну комбинацију од шест бројева на лотоу у Италији још од јануара нико није погодио, па је премија достигла 131,5 милиона евра, што је рекордан износ у историји ове игре на срећу у тој земљи, али и европски.

"SuperEnalotto", игра на срећу која је дебитовала у децембру 1997. године, већ месецима "тера" милионе Италијана, али и туриста, да уплаћују невероватне укупне суме, иако је вероватноћа да се освоји "џекпот" један на према 622 милиона.

Због највеће премије икада, само од почетка овог месеца уплаћено је 224 милиона евра, што је за 37,7 процената више него током целог августа месеца прошле године.

С обзиром да се уплате за вечерашње извлачење још примају, споменућемо неке цифре од прошле недеље. Тада су играчи одиграли 338 милиона комбинација од 6 бројева, а то је, опет, скок од 11 одсто у односу на недељу пре.

Напомињемо да се у италијанском "SuperEnalotto"-у бројеви бирају у опсегу од 1 до 90, а извлачења су уторком, четвртком и суботом у 20 часова.

Међутим, има и оних који се не радују превише овој грозници која данима тресе полуострво.

Званичници римокатоличке цркве изразили су забринутост око огромне суме и траже да се убудуће ограничи.

"Вечерашње извлачење је неморално и наставља да храни очајничку наду. Лото је заиста постао вид идолопоклонства, јер људи овде стварно обожавају новац уместо Бога", изјавио је за радио "Ватикан" монсињор Доменико Сигалини из Конференције католичких бискупа.

"Опште је позната чињеница да су сви они који су освојили много новца у прошлости завршили много лоше - освајање велике суме новца није удар среће, већ трагедија", додао је монсињор Сигалини.

И странци се надају 

Специјалним авионом из Берлина данас у Милано лети 140 путника којима је карте телефонском анкетом поклонио немачки вечерњи лист "Билд".

Добитници авионских карата, међутим, надају се знатно већој срећи - да стигну на време како би попунили тикет италијанског супер лотоа и вечерас на извлачењу добили премију.

Билдова "експедиција" није једина. У Италију хрле и други суседи, а тикете попуњавају и многи туристи који су се затекли на годишњем одмору на Апенинском полуострву.

Новинар "Скај њуза" шаљиво коментарише да би вечерашњи "џекпот" био довољан да се покрије трансфер Кристијана Роналда из Манчестера у Реал Мадрид и да вам остане "одличан кусур да се играте".

Претходни највећи добитак је онај из октобра прошле године, када се са 104,5 милиона евра усрећио мистериозни Сицилијанац.

Иначе, "SuperEnalotto" је у 2009. већ зарадио око 1,7 милијарди евра више него током целе 2007. године, а на добром је путу да премаши 2,5 милијарде "сакупљене" 2008. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару