Партија предлаже да се врати Берлински зид

Партија, једна од најмањих политичких странака у Немачкој, у оквиру своје кампање предлаже поновну изградњу Берлинског зида, што би, између осталог, "обезбедило посао за 80.000 људи и смањило незапосленост".

Мала немачка политичка странка, названа просто Партија, предложила је да се поново изгради Берлински зид како би се смањила незапосленост у Немачкој.

Партија је на изборима 2004. године освојила само 0,4 одсто гласова, због чега не може да учествује на овогодишњим изборима 27. септембра.

То је, ипак, није спречило да поново покрене кампању.

Лидер Партије, Мартин Зонеборн, бивши уредник сатиричног часописа "Титаник", рекао је да је идеја о поновном дизању зида, који је некад делио немачку престоницу, добила подршку и на истоку и на западу.

"Погодили смо основну људску потребу - потребу да се оградимо", рекао је Зонеборн док је лепио плакат преко рекламе за Хришћанско демократску унију немачке канцеларке Ангеле Меркел.

Изградња зида, тврди Зонеборн, створила би око 80.000 радних места, што би помогло смањењу незапослености, која би према тренутним владиним пројекцијама следеће године могла да износи 10 одсто, односно, 4,6 милиона Немаца неће имати посао.

Према његовим речима, изградња зида би трајала само четири до пет недеља.

"Верујем да је зид идеја која се може извести", рекао је лидер Партије. "Погледајмо земље које би заиста могле да искористе зид. Мислите о Белгији. Мислите о Холандији", додао је.

Партија је основана 2004. са циљем да се обори бивши канцелар Герхард Шредер.

Партија је сад пред изазовом да сруши Ангелу Меркел и за њеног противкандидата изабрала је жену мароканско-немачког порекла.

"Ми смо веома за жене", рекао је Зонеборн. "Наш мото је 'Више и лепше'".

Име "Партија" је заправо акроним на немачком језику за Партија за рад, владавину закона, заштиту животиња, унапређење елита и демократске иницијативе из базе. Истовремено је алузија на бившу владајућу источнонемачку Социјалистичку јединствену партију Немачке и владајућу нацистичку Национал-социјалистичку немачку радничку партију које су у оба тоталитарна режима просто називане "партија".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару