"Болничарка Бети" уопште није болничарка

Бети Лихтенштајн из Конектиката која се лажно представљала као болничарка да би добила посао, не само што је незаконито користила звање "регистроване професионалне болничарке", већ је сама организовала и вечеру на којој јој је уручена титула "Болничарке године".

Жена, за коју власти кажу да је потрошила више од 2.000 својих долара за организацију вечере на којој јој је додељена лажна титула "Болничарке године", сада се суочава са оптужбом за превару јер се испоставило да она уопште није болничарка.

Бети Лихтенштајн (56) из Норвока у Конектикату, такође позната и као Бети Трудел, добила је посао лажно се представљајући доктору Џералду Вајсу.

Наиме, др Вајс и остали на клиници су поверовали да је Бети регистрована болничарка, поготово што је требало да прими титулу "Болничарке године" за 2008. годину од Удружења болничарки државе Конектикат!

"Доктор, његово особље и одређени број пацијената примили су писмо на меморандуму наводног 'Удружења болничарки државе Конектикат' у којем пише да ће бити одржана специјална вечера у част Бети Лихтенштајн, на којој треба да јој буде уручена титула и награда од 10.000 долара, а да је додатних 10.000 долара одлучила да да у добротворне сврхе", наводи се у налогу за хапшење.

Вечера је "у њеној режији" заиста одржана 30. новембра прошле године у 'Норвок Ину', а лекар код којег је Бети радила био је позван као гост-говорник. Сервирана је 41 вечера, а локал је рачун послао удружењу, односно Бети, која је написала чек на 2.168 долара.

Истрагом коју је покренуло државно Одељење за контролу медицинских превара после жалбе једног пацијента на њено непрофесионално понашање, утврђено да то удружење не постоји!

Госпођи Лихтенштајн сада прети казна до пет година затвора због лажног представљања и довођења људи у опасност, јер је, између осталог, давала инекције и савете пацијентима.

Није одговарала на позиве новинара, а 26. августа излази пред судију. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару