Строго поверљиво: Изгорео "iPod touch"

Компанија "Епл" "купила je ћутање" једанаестогодишње децвојчице којој се "iPod touch" запалио, пише лондонски "Тајмс". У писму достављеном породици Стенборо, компанија понудила отплату плејера, али под условом да се цео случај држи у строгој тајности.

Плејер "iPod touch" компаније "Епл", у власништву 11-годишње Британке Ели Стенборо, се запалио након чега је, како се претпоставља, та компанија покушала да заташка "случај", објавио је "Тајмс".

Кен Стенборо, отац мале Ели, изјавио је "Тајмсу" да је "iPod" прво почео да прави огромну буку, а да је затим осетио како се уређај све више загрева у његовој руци и видео пару која из њега излази, да би након 30 секунди дошло до експлозије.

Породица из Ливерпула је одмах обавестила "Епл" о инциденту како би узгред добила и одштету од 229 евра, пренео је француски недељник "Нувел обсерватер".

"Епл" им је, међутим, објаснио у писму да се обавезује да исплати одштету за цео плејер под условом да се одредбе и постојање тог споразума држе у потпуној тајности, јер ће у супротном "Епл" против њих покренути судски процес.

Споразум је одбио отац девојчице који је истакао да је његова породица само тражила одштету.

"iPod" гори далеко од очију јавности 

"Тајмс" наводи и више случајева неисправних "iPod" уређаја који се пале "далеко од очију јавности".

"Епл" је већ продао 210 милиона "iPod" плејера од лансирања на тржиште 2001. године и жели да избегне сваку лошу рекламу.

Лане је јапанска влада упутила и званично упозорење везано за "iPod" након што је регистровано 14 случајева паљења тог уређаја и два случаја појаве тежих опекотина услег његовог паљења.

У марту је у САД поднета тужба против "Епла" након што је "iPod" једног дечака експлодирао у његовом џепу изазвавши му опекотине на нози.

Представници америчке комисије за безбедност производа за широку потрошњу сматрају да проблем с паљењем "iPod" плејера вероватно изазива прегревање литијум-јонских батерија које се у њему налазе.

То је проблем који се јавио "Еплу" и 2006. године када је морао да повуче више милиона потенцијално опасних батерија из својих преносивих рачунара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару