Мадонин концерт на Дан девице Марије

Конзервативни католици безуспешно оспоравају одржавање концерта поп диве Мадоне у Варшави. Иако је одолела католичким фанатицима, наступ "перверзне анти-богородице" доводе у неизвесност сами организатори.

Најконзервативнији католички кругови у Пољској, који се противе одржавању концерта поп звезде Мадоне у Варшави на велики католички празник Велике Госпојине 15. августа, губе битку за битком, али концерта можда неће бити - због обичне аљкавости организатора.

Организатори концерта поп диве на варшавском аеродрому Бемово требало је још пре две недеље да доставе варшавским ватрогасцима план евакуације публике са места одржавања концерта ако се нешто деси.

Организатори су то и учинили, али су доставили план евакуације са концерта у Берлину, а не у Бемову, а још само део тога на пољском језику.

"Неки документи нису задовољили прописе о организацији масовних манифестација", преносе пољски медији.

У супротном град неће дозволити да се концерт одржи, иако су улазнице плануле чим су се појавиле у продаји, а четврт Бемово кренула у велику рекламну кампању концерта и дели неколико десетина бесплатних улазница.

Католичко удружење "Унум принципум", уз свесрдну помоћ одборника регионалног парламента није успело да одржавање концерта баш на дан Узнесења блажене девице Марије.

Конзервативни католици запретили су организатору да ће масовним мисама на улицама Варшаве истерати ђавола, непожељну "перверзну анти-богородицу", која, како тврде, вређа њихова верска осећања.

Међутим, претње нису заплашиле организаторе.

Великодостојници Пољске католичке цркве забранили су им конзервативцима да злоупотребљавају мисе у протестне сврхе, те им сада као једина узданица остаје да ће се божија рука побринути да план евакуације не стигне благовремено ватрогасној стражи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару