Мадона пева "Интернационалу"?

Група комуниста затражила од "краљице попа" да на концерту у Санкт Петербургу отпева и нешто у славу палих за револуцију. Американки саветовано и како да се понаша.

Америчка поп звезда Мадона могла би у недељу, 2. августа, на концерту у Санкт Петербургу да отпева и "Интернационалу", песму коју никада није имала на свом репертоару.

Захтев да наступ обележи и овом револуционарном корачницом упутила јој је једна група комуниста позната по специфичним обраћањима јавним личностима.

У отвореном писму они су предочили Мадони да је простор Дворског трга, испред Зимског дворца где ће она наступити, био поприште кључних сукоба на почетку Лењинове Октобарске револуције 1917. године, па би зато требало да отпева бар једну песму у славу погинулих.

"Морате бити свесни одговорности коју носи певање на оваквом месту", поручили су великој звезди комунисти из "места рођења свих револуција".

Медији спекулишу да ће се Мадона, највероватније, одлучити за "Интернационалу", али је могуће и да ће изабрати неку другу песму везану за социјалистичку револуцију и борбу радничке класе, како не би разочарала своје "црвене фанове".

Мадони, за чији концерт у Русији влада велико интересовање, комунисти су дали и неколико савета у вези са наступом.

"Пожељно је да будеш обучена скромно, да певаш мелодично и да имаш у виду морална начела", прецизирали су, пожелевши и да им "поклони" неколико руских мелодија.

На листи савета је и један кулинарски. Препоручено је да се не оптрећује ношењем хране из Велике Британије јер је, како је образложено, "руска кухиња је сто пута боља од британске са њеним преслатким пудинзима",

Из Мадониног штаба још не одговарају на жеље комунистичких слушалаца.

Мадона је 2006. наступала у Москви, али тада од домаћина није добијала никакве сугестије.

Иако бизарне, поруке ове комунистичке групе медији често преносе.

Пре неколико месеци су критиковали руског фудбалског репрезентативца Андреја Аршавина због преласка у Енглеску, а "ударали" су и на украјинску глумицу Олгу Кириленко, најновију "Бондову девојку". Због једне улоге у којој је на страни "непријатеља совјетског народа", њен ангажман су називали "моралном и интелектуалном издајом".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару