Швајцарци изумели "термостабилну чоколаду"

Откривена нова "термостaбилна чокалада" под називом "Вулкан", која почиње да се топи на температури од 55 степени целзијуса. Због своје термостабилности, потрошачима неће стварати проблеме топећи се у ташни или рукама.

Стручњаци швајцарске компаније "Бари Калебо", једног од светских лидера у производњи чоколаде, изумели су "термостабилну чоколаду", која почиње да се топи тек на температури од 55 степени целзијуса.

"Ово је фантастична идеја", изјавио је финансијски аналитичар банке "Цирихер Кантоналбанк" Данијел Бурки, коментаришући инвестиционе перспективе новог производа, пренео је немачки дневник "Шпигл".

Нова врста чоколаде, названа "Вулкан" због своје термостабилности, неће стварати проблеме потрошачима топећи се у ташни или рукама.

"Вулкан" има још једну савршену карактеристику - његова енергетска вредност је за 90 одсто мања него код обичне чоколаде.

Руководство компаније је уверено да ће термостабилан "Вулкан" освојити огромна тржишта топлих јужних земља.

Очекује се да нова врста чоколаде постане хит у земљама као што су Индија и Кина, где потрошачи често имају прилике да виде истопљену чоколаду на рафовима продавница, које немају довољно средстава за куповину скупих расхладних витрина.

"У земљама са топлом и врелом климом, растућа средња класа може и жели да купује чоколаду", истакао је Бурки.

"Бари Калебо" очекује да пласманом "Вулкана" на азијско тржиште реши проблем тражње за својим производима, која последњих година неумитно опада у земљама западне Европе и северне Америке.

Прошлогодишња потрошња чоколаде у осам највећих земаља западне Европе је опала за два одсто, а у САД за чак осам процената у односу на претходну годину, пренела је руска агенција РИА Новости.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару