Има ли инжењера у авиону?

Након што је пилот објавио да је "боинг 757-200" у квару и најавио целодневно кашњење, један од путника се понудио да погледа о чему се ради! Након 35 минута авион је полетео за Глазгов.

Путнике на лету ТЦХ9641 са острва Менорка за Глазгов, који су се враћали са летовања из Шпаније, капетан је обавестио да се полетање авиона одлаже због квара летелице.

Затим су, преко разгласа, из кокпита авиона компаније "Томас Кук" стигле детаљније информације - на "боингу 757-200" постоји механички квар и тек за осам сати ће из Манчестера стићи инжењер који треба да га отклони.

Али, тада се јавио један од путника, представио као "стручњак за авионе" и тражио од капетана да му дозволи да види о чему се ради.

"Главнокомандујући" у "боингу 757-200" му је, замислите, то и одобрио!

Док не прочитате остатак текста, ово звучи стварно неодговорно и сумануто. Али...

За мање од пола сата је успео да отклони квар и авион је полетео са закашњењем од свега 35 минута!

Представница за штампу наведеног авиопревозника је изјавила да је компанија стриктно следила процедуру током провере да ли је човек заиста "квалификовани авиоинжењер", и да безбедност путника ниједног тренутка није била угрожена.

Испоставило се да је "путник-мајстор" стварно инжењер запослен у авиокомпанији "Томсон ервејз", и има 27 година радног искуства.

"Проверили смо његову дозволу и да ли је заиста то за шта се представља и може ли да нам реши проблем", додала је портпаролка.

Кит Ломакс из Стирлинга, један од британских туриста који је био са женом у авиону, изјавио је да су се сви уплашили када су чули и видели да је летелицу отишао да поправља један од путника, али су се мало смирили када су видели да је остао у авиону.

"Стјуардеса нам је рекла шта се дешава. Сви смо помислили да он ипак не би ризиковао сопствени живот, па смо га на крају поздравили аплаузом. Уштедео нам је читав дан малтретирања по аеродрому. Које су шансе да се овако нешто деси?", рекао је Ломакс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару