Одбранио титулу у једењу "хот-догова"

Џои Честнат из Сан Хозеа оборио је рекорд у брзом једењу "хот-догова" на такмичењу које се сваког 4. јула одржава на Кони Ајленду у Њујорку, појевши 68 виршли са сенфом и кечапом у кифлама за 10 минута.

Трећи пут за редом је Џои Честнат, познати "клопарош" са надимком "Раље" из Калифорније, постао првак на традиционалном "Нејтановом чувеном међународном такмичењу у брзом једењу хот-догова 4. јула" у Њујорку.

Веровали или не, он је за 10 минута успео да стрпа у себе 68 комплетних "хот-догова" и тиме обори свој претходни рекорд од 66 комада из 2007.

И опет је главног ривала имао у Јапанцу Такеру Кобајашију, 6-струком прваку у овој необичној дисциплини, који је стао на цифри од 64 и по.

Од осталих 17 учесника вреди споменути само трећепласираног Патрика Бертолетија, са 55 "хот-догова" далеко испод "озбиљних играча" Честната и Кобајашија. 

Чим је схватио да је победио, 25-годишњи момак из Сан Хозеа је подигао песницу, још увек жваћући последњу виршлу, а затим је узео америчку заставу и поносно прослављао попут неког атлетичара на Олимпијским играма.

"Ово је супер. По истеку другог минута сам осетио да моје тело сарађује и да ће бити тешко победити ме", изјавио је Џои за телевизију ЕСПН која је уживо преносила такмичење.

За разлику од прошле године када су он и Кобајаши на крају били изједначени са по 59 "хот-догова", а онда је у драматичном "доједавању" по 5 комада (нешто попут продужетака) Џои изашао као победник, сада је водио готово све време.

Кобајаши, звани "Цунами", је повео на почетку, након 60 секунди, затим га је Американац престигао. Још неколико пута су се смењивали у вођству, да би Џои негде на истеку 3. минута почео "брже да гута" и више није испуштао лидерску позицију.

Треба напоменути да такмичари између залогаја, боље рећи набијања хране у уста, имају право да пијуцкају воду.

Када је обележен крај 5. минута, стање је било 42:40 у Честнатову корист, минут до краја 63:61, а на уласку у последњих 10 секунди 66:64. Крајњи резултат знате.

Изгледа да је Џои напорно "тренирао" последњих година, јер га је Кобајаши 2005. одувао са 49:32.

"Знао сам да имам капацитет за 70 и више комада. Кобајаши је дошао да победи. Појео је више него икада", додао је шампион који је пре тога нагласио да ће победу прославити нечим много лакшим - салатицом са дресингом.

Процењује се да су њих двојица "утоварили" у себе око 19.000 калорија. Само што ће Џои много лакше да их свари уз награду од 20.000 долара.

Број поједених виршли показује колико је такмичење "напредовало" у односу на прво које је одржано 1916. године. Тада је за победу било довољно 13 "хот-догова".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару