Иза Џексона остало 236 милиона долара

Мајкл Џексон иза себе није оставио дугове, како су тврдили људи из његовог најближег окружења. Документи показују да ће родбина и повериоци и те како имати око чега да се боре.

Недавно преминули певач Мајкл Џексон оставио је нето имовину од 236 милиона долара, јавила је ексклузивно агенција АП која је имала увид у финансијски документ његовог рачуноводства.

Документ из 2007. године баца до сада најјасније светло на његово финансијско стање око којег ће се, по свему судећи, његови рођаци борити са повериоцима.

Џексон је имао 567,6 милиона долара имовине, укључујући имање "Неверленд", удео у компанији "Сони/АТВ" који обухвата и ауторска права на песме "Битлса", колекције аутомобила, античких и других предмета.

Међутим, Џексон је повериоцима дуговао 331 милион што значи да је његова актива била 236,6 милиона долара.

Познат по лошем финансијском "здрављу" и екстравагантним куповинама, певач је на банковним рачунима 2007. године имао у новцу само 668.215 долара.

Највреднији део Џексонове заоставштине, 50 одсто акција компаније "Сони/АТВ", процењен је на 390 милиона долара.

Његов ранч "Неверленд" од хиљаду хектара у брдима Санта Барбаре, у Калифорнији, процењен је на 33 милиона, али је оптерећен са 23 милиона долара хипотекарног зајма.

Вредност његових збирки аутомобила и другог је 20 милиона долара.

Са друге стране, "Фајненшл тајмс" пише да је нагли пораст интересовања за музику и лик Мајкла Џексона приморао људе блиске покојној звезди да преиспитају оцену да је иза себе оставио само дугове.

У 24 сата после Џексонове смрти, интернет сајт "Амазон" продао је онолико његових албума колико и у протеклих 11 година, а ХМВ је објавио осамдесетоструко повећање продаје његове музике.

Овакав пораст потражње, констатује "Фајненшл тајмс", већи је од оног забележеног после смрти Елвиса Прислија и Џона Ленона.

Међутим, стручњаци упозоравају да ће профити Џексонових наследника у великој мери зависити од одлука које у наредним недељама донесу његова породица и пословни партнери.

Лист наводи пример наследника Елвиса Прислија, који су за јавност отворили његову кућу, Грејсленд, и увели строгу контролу употребе његовог имиџа.

То им доноси више од шеснаест милиона долара годишње, пише "Фајненшл тајмс".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару