Налетео баш на бившег боксера

Потенцијални лопов из Оксфорда, направио је највећу грешку у својој ултракраткој "каријери" када је провалио у дом пензионисаног армијског боксера. Завршио је у нокдауну, а судија му је прекјуче бројао до 4 и по... године робије.

Што није нашао некога свог годишта да се качи с њим... вероватно би боље прошао!

Овако је Грегори Мекалијум (23), бармен из Оксфорда, завршио са вишеструким повредама на лицу када је витлајући ножем упао у дом 72-годишњег Енглеза Френка Кортија.

Напад се догодио 19. августа прошле године у раним јутарњим часовима. Господин Корти је током истраге испричао да га је бука пробудила и да се нашао лицем у лице са разбојником.

Припити провалник, иначе комшија, је почео тада ножем да прети Френку и његовој супрузи Маргарет (72).

Иако у годинама, бивши боксер и војник који је служио у Краљевској инжењерији у Северној Африци од 1956. до 1958. године, ескивирао је сечиво и са два муњевита директа онеспособио нападача.

А господин Корти одлично зна како се задаје ударац - био је чувени армијски шампион у перо категорији.

Ударци су готово нокаутирали "лопова", што је омогућило 72-годишњем пензионеру да изврши грађанско хапшење и мирно сачека полицију.

Мекалијумов адвокат је прекјуче у оксфордском Краљевском суду изјавио да је његов клијент изгледао као да је "доживео саобраћајну несрећу" и додао: "Фотографије са места злочина изгледају као да су настале негде где се догодило убиство."

Судија није био ганут тиме уопште, већ је приликом изрицања пресуде од 4 и по године затвора рекао Мекалијуму: "Добили сте оно што сте заслужили".

По завршетку процеса, пензионер је изјавио новинарима: "Уплашио сам се када је потегао нож, и знам да би већина би исто одреаговала. Но, некадашњи тренинзи и вештина изгледа да нису сасвим нестали, јер сам га само два пута ударио најјаче што сам могао и он је пао као врећа кромпира. Ако не можете да браните оно што је ваше, шта нам преостаје?".

Мекалијум је одбацивао све оптужбе и тврдио да се ничега не сећа. Можда да га је господин Корти "ресетовао"?

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару