Затвореници плесом одали почаст Мајклу Џексону

Више од 1.500 затвореника у наранџастим униформама, осуђених за убиства, силовања и диловање дроге, одало је почаст преминулом краљу попа Мајклу Џексону, још једанпут изводећи у дворишту затвора на Филипинима плес из спота "Трилер".

Локално становништво и страни туристи из Аустралије, Енглеске и Јужне Кореје, похрлили су у суботу ка провинцијском затвору у Кебу Ситију, другом по величини граду на Филипинима, дестинацији познатој по прелепим плажама, да би били сведоци несвакидашњег догађаја - двосатног затвореничког шоу програма у част недавног преминулог краља попа Мајкла Џексона.

У наранџастим униформама и са "зомби" шминком, готово сви затвореници су још једанпут плесали и њихали се уз нумеру "Трилер", без грешке изводећи кореографију из Џексоновог видео спота, коју знају напамет захваљујући вежбама које изводе већ месецима.

Наиме, затворенички "Трилер" плес је 2007. године постао саставни део физичких активности и антистрес режима у затвору у Кебу Ситију, а чији је премијерни снимак у међувремену на "Јутјубу" имао чак 23,5 милиона улазака.

"Његова смрт је утицала на мене, јер Мајкл је био тај који нас је инспирисао у затвору. Учинио нас је славнима", рекао је 36-годишњи Крисанто Ниере, осуђен за трговину дрогом. Он је играо испред осталих, баш као Џексон у споту.

"Био сам толико тужан када сам чуо да је наш највећи идол, Мајкл Џексон, умро. Недостајаће нам његови играчки покрети, посебно 'мунвок'", додао је Иган Торекампо, 19-годишњак који робија због убиства.

Саветник за питања безбедности у затвору у Кебу Ситију, Бајрон Гарсија, изјавио је да су "станари" ове казнено-поправне установе Мајкла Џексона сматрали богом. Да није било њега, не би били интернационално препознатљиви.

Плес су кроз решетке могли "уживо" да прате и мештани и туристи.

Петнаестоминутну "тачку" затвореници су беспрекорно извели. Али, овога пута су је проширили својом интерпретацијом и других Џексонових хитова, попут "I'll Be There", "We Are The World" и "Ben", које су у петак вежбали пуних 10 часова, до три сата ујутро, преносе агенције.

Робијаши, обучени као часне сестре, махали су рукама уз "I'll Be There", чија порука наде их "одржава", кажу затворски званичници. 

Суочени са казнама од најмање 20 година за убиства, пљачке и диловање дроге, затвореници, којих у овој установи у Кебу Ситију има више од 1.500, схватили су да их музика попут Џексонове диже и побољшава им начин живота.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару