Прво Хаваји, па све остало

Главну премију калифорнијске лутрије од 39 милиона долара освојио је Клајд Персли, Aмериканац који је био приморан да паралелно ради три посла.

Годинама је Американац Клајд Персли више од 60 сати недељно радио три посла паралелно - на машини за прозводњу слаткиша, возио лимузине и додатно у ресторану како би прехранио своју породицу.

Али је и редовно куповао лутријске тикете, надајући се великој прекретници у животу.

И дочекао ју је!

Наиме, прошле недеље је освојио главну премију "Супер Лото плус" калифорнијске лутрије од 39 милиона долара.

Персли (49), који је ожењен и има четворогодишњу ћерку, изјавио је локалним медијима: "Толико сам срећан због своје породице. Мада прво треба да сачекамо новац, али дефинитивно га нећемо проћердати".

Прву исплату од 16 милиона долара добиће у наредних четири до шест недеља, рекла је портпаролка калифорнијске лутрије, Кети Дојл Џонстон.

Како се наводи, Клајд је још рекао да ће прво одвести жену Полин на Хаваје, јер је то одувек желела, а затим ангажовати финансијског саветника.

Добитни тикет купио је на пијаци у родном Санта Крузу, где је последњих година два пута недељно играо ову игру на срећу.

"Одувек сам сањао како улазим у радњу и откривам да сам освојио премију", додао је Клајд.

Сан му се остварио у понедељак. Власник Банкук Чои га је обавестио да добитни тикет потиче из његове радње и да провери да није он.

И заиста, свих шест бројева се поклопило. "Када сам саопштио жени, почела је да вришти и да скаче около. Ја сам био прилично миран, али пресрећан."

Персли је последњих 6 година био принуђен да ради три посла паралелно. Иако више неће морати да иде ни на један, Клајд каже да нема шансе да не ради ништа. "Не могу речима описати колико ми мој посао значи. Људи мисле да ћу одмах почети да трошим, али то не функционише тако", тврди он.

Приоритети су колеџ за ћерку, подршка за мајку и очуха и путовање.

"Желим да живим мирно и тихо, без стреса", рекао је на крају срећни Клајд.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
16° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару