Покушао да прода пепео покојне супруге

Аустралијанац Ешли Мекинон понудио је на продају на сајту "и-Беј" пепео своје покојне жене, правдајући се тиме да су га дугови натерали на овај очајнички корак.

Ешли Мекинон, удовац из Вилсонз Крика, града у северном делу аустралијске државе Нови Јужни Велс, ставио је пепео своје супруге на аукцијску продају на Интернету не би ли сакупио новац да исплати трошкове њеног дугогодишњег лечења.

Мекинон је објаснио да је своју супругу Лих Чепмен, оболелу од тумора на мозгу, водио неколико пута у САД на радиохируршку операцију кибернетичким ножем, због чега је још увек дужан више од 100.000 долара.

Наиме, госпођи Чепмен су лекари 2001. констатовали рак дојке, али три године касније и девет тумора на мозгу. Међутим, иако су јој вишеструки тумори уклоњени, госпођа Чепмен је преминула 2005. у 42. години због престанка рада јетре услед хемотерапије која је спроведена пре захвата.

"Уплакан сам се седео и размишљао како је мој живот дошао до ове тачке?", изјавио је Ешли Мекинон.

Свако путовање у САД их је коштало између 80 и 100 хиљада долара. Господин Мекинон месечно за хипотеку мора да одвоји 1.600 долара, за отплату медицинских трошкова 2.400 долара, рату кредита у банци 250, тако да овај Аустралијанац, чија је плата око 3.500 долара, заиста тешко може да изађе на крај са дуговима.

"Зар ово што ја за новац продајем пепео моје супруге није нека врста перверзне проституције? Али, у супротном, деца и ја ћемо остати на улици и више нећемо имати кућу", додао је.

Понуђена урна са пепелом имала је првог дана чак 150 "посета" на Интернету, али су администратори онлајн аукцијске куће "и-Беј" скинули оглас када су схватили о чему је реч.

Макинон (45) је у изјави за аустралијски радио "АБЦ" рекао да не зна колико је могао да заради овом продајом, али да су он, син Алек (9) и ћерка Ребека (15) сигурни да се супруга и мајка не би љутила.

"Деца и ја смо очајни што радимо ово, али не бисмо да нисмо сигурни да би се Лих насмејала нашој креативности и била срећна да може да помогне да се реши проблем", рекао је.

Мекинон је себи поставио задатак да натера власти да омогуће да се и у Аустралији обављају операције кибернетичким ножем, тј. роботизованим системом који омогућава вађење тумора екстремном прецизношћу.

"Неколико људи се понело фантастично и послало ми је поруку подршке." 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару