"Рат штрумфова"

Више од 2.500 студената Универзитета Свонзи у Велсу офарбало се у плаву боју од главе до пете и навукло на себе штрумфовске капице и одећу да би оборило светски рекорд у највећем броју људи обучених као плави патуљци - и победило у "Рату штрумфова".

Највећи скуп штрумфова икада одржан је почетком ове недеље у клубу "Океана" у велшком граду Свонзију, на југозападу Велике Британије.

"Можда звучи као шала, али студенти веома озбиљно схватају обарање баш овог рекорда", написали су у изјави пре почетка последњег покушаја званичници Гинисове књиге.

И заиста, то је нешто што студенти у Британији зову "Рат штрумфова". Чак пет пута у последњих 18 месеци студенти разних острвских универзитета су покушавали да га оборе.

Цифра се дизала од 300 до претходног званичног рекорда од 1.253 плава човечуљка, постигнутог 8. јуна прошле године у Кастелбленију у Монаган Каунтију у Северној Ирској.

"Универзитети у Бату, Саутемптону, Честеру и Портсмуту су покушавали, али ми ћемо се постарати да ниједан студент не остане неофарбан у плаво. Желимо да наш рекорд буде у Гинисовој књизи дуго година", подизала је атмосферу током припрема за "финалну битку" Хана Лемден из Студенске уније Универзитета Свонзи.

У организацији догађаја, као и увек, активан је био познати ланац продавница одеће за маскенбале "Џокерз Маскерејд".

"Када смо се договарали да им помогнемо да оборе рекорд, сложили смо се да ако ћемо то да радимо, да бисмо заиста морали да поставимо стандард. Зато смо универзитету дали 3.000 костима (штрумфова и штрумфета) и очекивали учешће најмање 2.500 студената", објаснила је Ребека Оутли из "Џокерз Маскерејд".

Договорено, учињено! Присуствовало је 2.510 људи, студената Универзитета Свонзи, вољних да се у потпуности маскира у симпатичне плаве патуљке, јунаке белгијског цртача стрипова Пејоа. Дупло више него у Кастелбленију.

Пропозиције у овој категорији су ригорозне - сваки милиметар тела учесника скупа мора да буде прекривен плавом бојом.

"Било је 5 судија који су проверавали сваког штрумфа засебно и ако се и делић коже видео, тај штрумф се није рачунао", додао је Џејмс Хјустон, председник универзитетске Студентске уније и организатор догађаја. Због тога је нови резултат верификован од стране Гинисове књиге рекорда тек у 1 час после поноћи.

Џејмс је нагласио да би их било више да неки људи нису алергични на наношење боје на лице.

"То је било најлуђе искуство у мом животу, да стојим усред гомиле људи који изгледају као клонирани штрумфови", рекао је на крају Хјустон.

Иначе, Пејо је ова сићушна створења креирао пре 51 годину за стрип у магазину "Le Journal de Spirou", а на ТВ екране су доспела 80-тих година у серији цртаних филмова из продукције "Хана-Барбера".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару