Осмехнула му се срећа и 232 милиона долара

Американац из Јужне Дакоте, који је грцао у дуговима, а недавно остао и без приколице у којој је живео, добио је 232 милиона долара на државној лутрији.

Нил Ванлес, двадесетрогодишњи ранчер из Јужне Дакоте, чија је породица запала у пореске дугове, а камп-приколица у којој су становали заплењена прошле године, "ухватио је ласом", како пишу амерички листови, 232 милиона долара на лутрији, што је једна од највећих премија у историји ове игре на срећу у САД.

Нил, син јединац који са мајком и оцем живи на породичном имању од 129 хектара близу места Мишн у америчкој држави Јужној Дакоти, попунио је тикет вредан 15 долара прошлог месеца у оближњем граду Винер, када је ишао да набави сточну храну. Уписао је датуме рођења своје родбине.

Ванлесови су осиромашили последњих година када је пала цена гвожђа, а његов отац Арлен се бавио куповином и продајом старог гвожђа, објаснио је дугогодишњи породични пријатељ Ден Кларк. Њихов порески дуг достигао је 3.552 долара.

Међутим, Нил ће кући донети "само" 88,5 милиона долара, кад се исплате сви порези. Свеједно, ово је огромно богатство, поготово за рурални округ Тод из којег је добитник. Иначе, Тод је 2007. проглашен за седми најсиромашнији округ у земљи. 

Шарон Улмер, власник продавнице у којој је Нил уплатио листић, био је узбуђен када је чуо шта је једна од његових муштерија освојила. "Колико сам разумео, они немају много, тако да је новац дефинитивно отишао на право место", изјавио је Улмер.

На краткој церемонији где је објављен добитник лутрије, стидљиви Ванлес је прочитао саопштење.

"Хоћу да се захвалим Богу што ми је пружио ову прилику и што ме је благословио овим огромним богатством. Нећу га проћердати", рекао је младић са великим каубојским шеширом и још већим осмехом.

Он је рекао и да жели да употреби добитак за помоћ другима који га немају.

"Мојој породици је помогла заједница и намеравам да јој то вратим и вишеструко помогнем", рекао је и додао да намерава да настави да живи и ради на породичном ранчу чију површину ће вероватно повећати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару