Ко на тебе палицом, ти на њега хлебом

Пакистанац, власник продавнице у америчкој држави Њујорк, не само што се одбранио од пљачкаша, већ је уплаканом нападачу дао 40 долара, векну хлеба и променио му веру!

Мохамад Сохаил, који се пре 20 година из Пакистана доселио у САД, спремао се да затвори своју продавницу "Лонг Ајленд" нешто после поноћи 21. маја, када је човек 40-их година са капуљачом на глави ушао машући бејзбол палицом у руци.

Викао је: "Пожури и дај ми новац, дај ми новац!"

Сохаил је зграбио пушку коју држи испод тезге за сваки случај и наредио му да спусти палицу и клекне.

Несуђени лопов је тада пао на колена, молећи власника да не зове полицију и да га не упуца.

"Почео је да плаче и рекао да тражи посао и покушава да нахрани своју гладну породицу. Било ми га је жао", признаје Мохамад.

Када му је несуђени пљачкаш испричао своју тужну причу, власник продавнице му је пружио 40 долара, рекао да узме векну хлеба са полице, али и тражио да му обећа да више никада неће красти.

"Мислим, није то био неки момак, већ одрастао човек који је плакао као беба", рекао је Сохаил, чија се продавница налази у градићу Ширлију, 100 километара источно од Њујорка.

Мушкарац је тада устао и рекао: "Желим да будем муслиман као и ти".

Мохамад је потом извео неку врсту муслиманске заклетве, након чега су се руковали. "Честитам. Сада си муслиман и твоје име је Наваз Шариф Зардари".

Када су новинари упитали власника зашто је изабрао комбинацију имена два пакистанска председника, пакистански имигрант се насмејао и одговорио да је гледао вести на једном јужноазијском каналу тренутак пре него што је пљачкаш ушао.

Али, чим је Сохаил отишао по млеко које је желео да понуди несуђеном лопову, овај је побегао. Власник продавнице позвао је полицију и пријавио покушај пљачке, но, не жели да поднесе тужбу ако неуспешни пљачкаш буде ухваћен.

"Мушкарац је испустио хлеб, узео палицу која је требало да му послужи као претња, ставио новац у џеп, а потом је побегао", потврдио је наредник полиције округа Сафок, Џон Бест.

"Знате, сви сада преживљавају тешка времена, свима је тешко са овом економијом", рекао је на крају власник радње Мохамад Сохаил. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару