Геј пингвини "усвојили" одбачено јаје

У зоо-врту на северу Немачке, јаје које је одбацио пар пингвина, без проблема је усвојио пар "геј" пингвина, Це и Филпункт, и сада гаје петонедељно пиле.

Два пингвина хомосексуалца успешно су лежала на јајету које су одбацили његови биолошки родитељи и сада поносно показују своје младунче, саопштила је управа зоолошког врта у Бремерхавену, на северу Немачке, у коме је забележен овај несвакидашњи случај.

Ветеринар Јоаким Шене је све разјаснио: "Други пар је одбацио јаје, тако што га је изгурао из гнезда, па смо га убацили код њих двојице. Мужјаци Це и Филпункт радо су прихватили свој ускршњи поклон и ревносно 35 дана лежали на јајету".

"Од када је мали пингвин пре пет недеља дошао на свет, они се понашају како би и сваки пар хетеросексуалаца. Два срећна оца проводе по цео дан штитећи и хранећи своје усвојено 'пиле'", навео је он.

Це и Филпункт припадају групи од шест Хумболд пингвина "окорелих" хомосексуалаца, који су покушали међусобно да се паре. Славни су постали пре неколико година када су четири женке доведене у зоо-врт у безуспешном покушају да их "излече" и да се коначно започне са репродукцијом ове угрожене врсте.

Али се убрзо одустало од "лечења", јер је акција промене њихове сексуалне орјентације изазвала протест бораца за геј права, који су врт оптужили да се мешају у "природу животиња".

"Хомосексуалност није неуобичајена појава међу животињама", рекао је портпарол зоо-врта. "Секс и живот у пару у нашем свету не подразумева обавезно репродукцију."

Са њим се слаже професор Стјуарт Вест са Универзитета у Оксфорду, који каже да је ова врста понашања документована код многих животињских врста, али није схваћена до краја.

Хумболд пингвини, су заштићена врста која живи на обалама Чилеа и Перуа. Њихов број је драстично опао са смањењем јата инћуна којим се хране, услед коришћења индустријских метода у риболову.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару