Живеће у авиону месец дана

Амерички комичар Марк Малкоф решио је да се методом "клин се клином избија" једном за свагда ослободи страха од летења тако што ће месец дана, готово без паузе, провести у авиону и летети на више од 150 линија.

Њујоршки комичар, писац и филмаџија Марк Малкоф, који се ужасно плаши летења авионом, одлучио је да се од те фобије, коју он зове "ирационалним страхом", излечи тако што ће месец дана, скоро без прекида, летети авионом "тамо-овамо" преко целе земље.

"Многи људи се плаше летења, укључујући и мене. Одавно покушавам да се изборим с тим. Зато сам одлучио да цео месец проведем у авиону", наводи Марк у видео-снимку постављеном на његовом сајту www.markonairtran.com.

Све је испланирао још пре годину и по дана. Затим се састао са челницима "лоу-кост" авио-компаније "Ертран", који су му дозволили и да снима све и свакодневно поставља на сајт.

Но, одбио је да одговори на питање новинара да ли га компанија плаћа за ово, пише "Њујорк пост".

Да би се што боље припремио, разговарао је са људима из летачког особља који су га посаветовали да "дише дубоко, затвори очи и размишља о мирним, благим стварима".

Међутим, лакше је рећи него извести. "Недавно сам летео са супругом и толико сам јој стиснуо руку да је помодрела", прича Марк.

И тако је Малкоф своју "одисеју" започео у понедељак са њујоршког аеродрома "Ла Гвардија", када је одлетео у правцу Атланте, па у Сан Франциско и онда натраг у Атланту, све за један дан.

Биће дана када ће променити и по 12 авиона, али ће просечно то радити 5-6 пута дневно.

И када сви изађу из авиона, Марк ће остајати у летелици и спавати кад год је то могуће. "Једини тренуци када ћу излазити су током промене авиона."

Овај комичар, који је пунио новинске стране прошле године када је живео у "Икеиној" продавници недељу дана, своје "терапеутско" летење је започео истог дана кад је Ербас А330 француске компаније "Ер Франс" нестао на путу од Рио де Жанеира до Париза, са 228 путника и чланова посаде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару