Стари кријумчари

Енглеска полиција ухапсила 81-годишњег Моше Кедара и 67-годишњег Мордекаја Херша приликом покушаја да прошверцују 12,5 тона марихуане. Заплењени канабис био довољан да се "смота" најмање 36 милиона "џоинта", по један за сваку одраслу особу на острву.

Двојица времешних Израелаца, 81-годишњи Моше Кедар и 67-годишњи Мордекај Херш, нашли су се иза решетака у британској луци Саутемптон, јер су покушали да у Енглеску прошверцују 12,5 тона марихуане, чија је "улична вредност" 36 милиона фунти стерлинга.

Како је објавио лондонски таблоид "Сан", реч је о до сада највећој заплени дроге у британској историји, а шверцери су најстарије особе које су се упустиле у кријумчарење дроге. 

У Портсмаут су допловили на једном малом трговачком броду, док је операцију хватања шверцера обавила елитна британска Агенција за сузбијање организованог криминала (СОКА).

Дрога морала да се спаљује у шест "тура"

Богата ловина британске полиције укрцана је у Мароку и требало је да буде испоручена гангстерској банди у Лестеру коју предводе браћа Мохиндер и Балђиндер Раи. Агенти СОКА пратили су у Лондону кретање 81-годишњег Моше Кедара кад је од гангстера добио 10.000 фунти и мобилни телефон.

Тужилаштво је саопштило да су организатори испоруке Кедар и Херш допутовали у Велику Британији да би надгледали операцију коју су браћа Раи планирала да преко своје мреже дилера продају на острву.

Оптужница против израелских кријумчара и капетана тегљача, 54-годишњег Драгана Станковића, налази се у Краљевском суду у Винчестеру. Браћа Раи, која су већ одслужила десетогодишњу робију због шверца дроге, признала су своје учешће у шверцу.

Браћа Раи и петорица других окривљених биће одмах изведени пред суд.

Пошиљка канабиса је била толико велика да је количина морала у шест "тура" да се спаљује у специјалним пећима. Иследници тврде да је било толико дроге да је могло да се "смота" најмање 36 милиона "џоинта", по један за сваку одраслу особу у Уједињеном Краљевству.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару