Забрањене фотографије Берлусконијеве журке

Тужилаштво у Италији забранило објављивање фотографија са прослава у Берлусконијевој вили, где су, наводно, виђени политичари и манекенке у топлесу. Опозиција најављује парламентарну расправу због злоупотребе државних авиона којим су политичари долазили на журке.

Италијански премијер Силвио Берлускони поново се нашао у жижи јавности, након што је тужилаштво донело одлуку да забрани медијима објављивање више стотина фотографија које су папараци направили, сликавши госте његове виле на Сардинији, међу којима су, наводно, били страни политичари и италијанске манекенке.

Тужилац у Риму је наредио заплену фотографија на којима се виде особе које долазе у вилу на Сардинији, а опозиционе партије већ најављују парламентарну расправу, јер тврде да се на спорним сликама налазе Берлусконијеви гости које на журке довозе војни авиони.

Како пише лист "Коријере дела сера", на неким од фотографија које је снимио Антонело Западу, на базену се види обнажен бивши чешки премијер Мирек Тополанек, а снимци су наводно направљени у мају 2008. године.

Такође, на неким фотографијама се виде и младе девојке у топлесу, међу којима и Летиција Ноеми, 18-годишња манекенка, због које је Берлусконијева супруга недавно затражила развод брака.

Опозиција је бесна због одлуке тужилаштва и најављује парламентарну расправу због спорних фотографија.

"Употреба државних авиона за путовања на фудбалске утакмице, трке Формуле 1 и журке на мору треба да престане, јер је то пример невиђених злоупотреба", каже Антонио Ди Пиетро, један од опозиционих лидера, најавивши да ће то питање хитно поставити пред италијански парламент.

Италијански карабињери су јуче у редакцији у Каљарију запленили компјутер који је користио фотограф, а о скандалу се огласио и сам Берлускони, рекавши да се "дошло до дна упадом у приватни живот људи".

"Нико не може да дозволи да се споља неко слика у својој кући. Ражалошћен сам што се на првим страницама новина пише о односима у једној породици", рекао је Берлускони на конференцији за новинаре у Барију, одговоривши на питање новинара о фотографијама из виле на Сардинији и његовом односу са бившом супругом Вероником Ларио.

Глас бившег дечка

Сем спорних фотографија, италијанска штампа је јуче наставила да се бави премијером и након што је објављено писмо бившег момка Летиције Ноеми, која је довођена у везу са Берлусконијем, у коме он тврди да премијер и његова бивша девојка нису имали сексуалне односе.

"Вређају га да је имао секс са Летицијом, што ја потпуно одбацујем, јер је познајем и знам вредности које поседује", наводи се у писму Луђија Фламинија, упућеном листу "Коријере дела сера".

Фламини се извинио италијанској јавности, због ранијег интервјуа који је дао римској "Републици", у коме је говорио о односу Берлусконија и Летиције Ноеми.

Фламини је тада рекао да је Берлускони телефоном позвао Летицију након што је видео њене фотографије у модном часопису, и да је њу и још неколико манекенки током новогодишњих празника угостио у својој вили на Сардинији.

Додао је и да је убрзо након тога раскинуо везу са Летицијиом.

Седамдесетдвогодишњи Берлускони је прошлог месеца, у Напуљу присуствовао прослави 18. рођендана Летиције Ноеми, али је негирао да постоји била каква емотивна веза између њих, рекавши да је пријатељ са њеним оцем.

То је негирала и Летиција, уз тврдњу да је она и даље девица. Колико ће утицај афера које и даље потресају Берлусконија, имати утицај на изборни успех његове партије десног центра, биће познато већ у недељу, 7. јуна, када се одржавају избори за Европски парламент.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару