Господин "Тужба"

Обично људи дају све од себе не би ли ушли у Гинисову књигу рекорда, али Американац Џонатан Ли Ричиз бори се за супротно - да га избришу из издања за следећу годину и скину титулу "Човека који је поднео највише тужби на свету". Наравно, већ их је тужио!

Након што је чуо да Гинисова књига рекорда планира да га у издању за 2010. годину именује човеком који је поднео највише тужби на свету, Американац Џонатан Ли Ричиз одмах је покренуо тужбу против "институције за рекорде"!

Ричиз, тренутно затвореник федералног затвора, тврди да у Гинисовој књизи имају нетачне податке о броју тужби које је поднео и сигуран је да их је до сада написао нешто више од 4.000, а не 5.500 колико је наведено у писму којим му званичници књиге честитају на титули.

Он је у својој тужби, поднетој прошле недеље федералном суду у округу Вашингтон, навео да је Гинисовцима послао 10 писама у којима одбија њихову понуду да га унесу, јер су подаци "неистинити".

То је само једна од последњих у растућој "гомили" Џонатанових жалби суду против разних људи широм света, многих друштвених тела, објеката и концепата.

"Својом десном руком исписао сам толико тужби да сада имам артритис у прстима, умртвљене зглобове и искривљене прсте", написао је у Ричиз у последњој тужби.

Њему се, такође, не допада ни што га издавач књиге са рекордима назива "Џони Су-нами" (од енглеске речи Sue-тужба), затим "Су-пер-мен", "Војвода од тужби" и "Patrick Ewing of suing".

Осим тога, пргави Американац сматра да у Гинисовој књизи рекорда немају право да објаве ниједну његову тужбу, јер се ради о "ауторским делима, од који су нека ремек-дела".

Наводимо занимљивије, а то су, свакако, тужба против бившег америчког председника Џорџа Буша, сомалијских пирата, Џејмса Хофе, тренера Њу Ингланд "Петриотса" Била Беличика, Марте Стјуарт, "Линколн меморијалног центра", Бритни Спирс, председника Ирана, "Гугла", глумца Емилија Естевеза, а има и оних уврнутих против Платона, Нострадамуса, Римског царства, Че Геваре, "разних будистичких монаха" и Ајфелове куле.

Пре ове последње, "Парничарски Зевс", како га још зову, поднео је тужбу против једне америчке корпорације за коју тврди да продаје путер од кикирикија са салмонелом. 

Џонатан тренутно служи затворску казну у медицинском објекту у Лексингтону због преваре у Оклахома Ситију, а када за три године изађе на слободу, намерава да отвори канцеларију под називом "Парница 101" у којој ће људима давати савете како да без помоћи адвоката састављају тужбе.

"Продаваћу и своје мајце на којима пише 'Пазите шта радите или ћу вас тужити'", каже Ричиз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару